Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 34 ετών, που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στους Α...

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 34 ετών, που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στους Αγίους Αναργύρους, για κατοχή μαρμάρινης προτομής κλασικών χρόνων.

Συγκεκριμένα η προτομή απεικονίζει την κεφαλή, τον λαιμό και τμήμα του θώρακα ώριμου γενειοφόρου άνδρα με πλούσια κώμη πιασμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η κώμη πλαισιώνεται επίσης από στεφάνι ή ταινία και εκατέρωθεν του κεφαλιού πέφτουν στους ώμους και τον θώρακα δύο -2- βόστρυχοι. Η μύτη είναι σπασμένη, όπως και το κάτω και αριστερό τμήμα της γενειάδας. Στα πλάγια φέρει τετράπλευρες οπές στερέωσης. Η ανωτέρω προτομή έχει μέγιστο ύψος 57 εκ., μέγιστο πλάτος 33 εκ. και μέγιστο βάθος 30 εκ.

Αρχαιολόγος της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού γνωμάτευσε ότι η προτομή εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και χρονολογείται τον 5ο π.Χ – 4ο π.Χ. αιώνα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια