Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρώτο σε επισκέπτες το Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές απ’ όλα τα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθα...


Το Βρετανικό Μουσείο αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές απ’ όλα τα αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα. Το μουσείο προηγείται με 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Tate Modern με 5,3 εκατομμύρια επισκέπτες. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της η Tate το οφείλει στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη Ντέιμιεν Χερστ, που θεωρήθηκε από πολλούς το εικαστικό γεγονός της χρονιάς των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντιστοίχως, το Βρετανικό Μουσείο φιλοξένησε μια έκθεση, την οποία επιμελήθηκε ο κεραμίστας και παλαιός νικητής του βραβείου Τέρνερ, Γκρέισον Πέρι. Το αφιέρωμα συνδύαζε 30 δικές του δημιουργίες μαζί με 170 έργα που προέρχονταν από τις πλούσιες συλλογές του μουσείου.

Την ίδια περίοδο, το Victoria & Albert ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό, κάνοντας την καλύτερή του χρονιά με 3,2 εκατ. επισκέπτες και 16% αύξηση, χάρις σε μια μεγάλη έκθεση με κοστούμια από ταινίες του Χόλιγουντ. H National Portrait Gallery με τη μεγάλη έκθεση πορτρέτων του μεγαλύτερου εν ζωή ζωγράφου, Λούσιαν Φρόιντ ανέβηκε στην 8η θέση, με 2,1 εκατομμύρια επισκέπτες.

Κακός καιρός

Η Association of Leading Visitor Attractions, που πραγματοποιεί μετρήσεις για να συντάξει τη λίστα με τα αγαπημένα μουσεία και μνημεία των επισκεπτών, ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός τους παρουσίασε αύξηση κατά το περασμένο έτος κατά 5,1%. Το 2011 ήταν 87,7 εκατομμύρια άτομα και το 2012 έφτασαν τα 92,1 εκατομμύρια. Το Λονδίνο μπορεί να είχε σύμμαχο τους τουρίστες που ήρθαν για τους Αγώνες, αλλά ατύχησε με τον καιρό, που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τους επισκέπτες του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τριάντα χώρους που είδαν να μειώνεται η επισκεψιμότητά τους, οι 27 ήταν υπαίθριοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια