Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργαζόμενοι στο Bath αποκαλύπτουν μέρος των τειχών της ρωμαϊκής πόλης

Σημάδια εργαλείων στην πέτρα υποδεικνύουν ότι πρόκειται για τείχος των ρωμαϊκών χρόνων Μηχανικοί που διενεργούσαν επισκευές στο σύσ...

Σημάδια εργαλείων στην πέτρα υποδεικνύουν ότι
πρόκειται για τείχος των ρωμαϊκών χρόνων


Μηχανικοί που διενεργούσαν επισκευές στο σύστημα αποχέτευσης στο Bath της Μ. Βρετανίας αποκάλυψαν μέρος των ρωμαϊκών τειχών της πόλης.

Η ανακάλυψη έγινε όταν ένας μεγάλος ογκόλιθος αποκαλύφθηκε στην οδό Burton σχεδόν 90 εκατοστά κάτω από το πεζοδρόμιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Wessex Water.

Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι ο τεράστιος ογκόλιθος ήταν μέρος ενός πέτρινου τοίχου που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ..

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο Natalie Doran, περιβαλλοντολόγος της εταιρείας Wessex Water.

«Συναρπαστική ανακάλυψη»

«Το Bath είναι μια πλούσια αρχαιολογικά πόλη, όμως, ανακαλύψεις αυτής της σημασίας είναι πολύ ασυνήθιστες. Από αρχαιολογικές διαβουλεύσεις με τα συμβούλια του Bath και του North East Somerset γνωρίζαμε ότι υπήρχαν τμήματα του τείχους της πόλης γύρω από το ξενοδοχείο, αλλά αυτή η ανακάλυψη αποτελεί έκπληξη τόσο για εμάς όσο και τους αρχαιολόγους».

Το τείχος, που χτίστηκε ως αμυντική δομή, αποτελείται από πέντε ογκόλιθους κατασκευασμένους από την τοπική πέτρα του Bath και, ενδεχομένως, αποτελεί μέρος στηρίγματος του αρχικού τείχους της πόλης.

Αν και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία χρονολόγησης, σημάδια από εργαλεία στην πέτρα υποδεικνύουν αρχικά ότι πρόκειται για κατασκευή των ρωμαϊκών χρόνων.

Από τη στιγμή που ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες το τείχος θα διατηρηθεί επί τόπου, η τάφρος θα συμπληρωθεί και το έργο θα μεταφερθεί.


1 σχόλιο

  1. Άκου εκεί, το "τοίχος θα διατηρηθεί επί τόπου" ! Τί πράγματα είναι αυτά ; Δεν παίρνουν παράδειγμα από εδώ ;; Να προχωρήσει το "εργο", να καταστρέψουν τα αρχαία και να πετσοκόψουν ένα κομμάτι εκθέτοντάς σαν τεμαχισμένο κομμάτι κάπου σε μία αποθήκη ενός μουσείου, για την.. "προστασία" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή