Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνες» στα μέλη κυκλώματος αρχαιοκαπήλων

Στη φυλακή οδηγούνται δύο από τους "πρωταγωνιστές" του κυκλώματος αρχαιοκαπήλων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από του...


Στη φυλακή οδηγούνται δύο από τους "πρωταγωνιστές" του κυκλώματος αρχαιοκαπήλων που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Χαλκιδικής. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 22 ετών στο φερόμενο ως "εγκέφαλο" του κυκλώματος, έναν 67χρονο συνταξιούχο εκτελωνιστή, 9 χρόνια και δύο μήνες σε έναν από τους άμεσους συνεργάτες του ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι είχε το ρόλο του "εκτιμητή" αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων ενώ σε άλλους 42 κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές από δύο έως 7 χρόνια φυλάκιση και έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Συνολικά κατηγορήθηκαν για την υπόθεση 53 άτομα, από τα οποία εννιά απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία.

Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος έγινε έπειτα από πολύμηνες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και μία αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε σε νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους, ήταν άτομα που συμμετείχαν σε παράνομες ανασκαφές  και στη συνέχεια "τροφοδοτούσαν" τον 67χρονο ο οποίος φέρεται να τα διακινούσε ακόμη και σε διεθνείς οίκους δημοπρασιών στο εξωτερικό. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.200 νομίσματα και ακόμη 300 αντικείμενα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει τη βαρύτητα των πράξεων τους και όταν φύγουν από δω μέσα θα αρχίσουν να ξαναψάχνουν» είπε μεταξύ άλλων σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια