Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανασκαφές αυστραλών αρχαιολόγων στη Ζαγορά Άνδρου

Ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Ζαγορά της Άνδρου, πραγματοποιούν πενήντα αυστραλοί αρχαιολόγοι με τους συνεργάτες τους από τις 23 Σε...


Ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Ζαγορά της Άνδρου, πραγματοποιούν πενήντα αυστραλοί αρχαιολόγοι με τους συνεργάτες τους από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου. 


Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ο πρώτος όπου έκαναν ανασκαφές αυστραλοί αρχαιολόγοι. Οι ανασκαφές θα γίνουν με τη στήριξη του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και του Αυστραλιανού Συμβουλίου Ερευνών.

Η Δρ. Μάργαρετ Μίλερ, μιλώντας εκ μέρους της αποστολής είπε ότι η Ζαγορά είναι κάτι σαν την Πομπηϊα έχοντας «παγώσει το χρόνο». «Εμείς θα μένουμε στο Μπατσί και θα κάνουμε χρήση μουλαριών για την μεταφορά των εργαλείων» είπε.

Όπως δήλωσε η ίδια, η ανασκαφή και τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ζαγοράς, στην Άνδρο, του καλύτερα διατηρημένου οικισμού της Γεωμετρικής περιόδου, παρέχουν σημαντικά στοιχεία για τη ζωή στο Αιγαίο κατά τον 8ο αιώνα π.Χ.- εποχή κατά την οποία, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, χρονολογείται ο Όμηρος, οι απαρχές της πόλης- κράτους και της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Κανένας άλλος χώρος στον ελλαδικό κόσμο δεν προσφέρει μια τόσο καθαρή εικόνα της ιδιωτικής ζωής στην περίοδο αυτή.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια