Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προβολές στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών συμμετέχει  το διήμερο 20 - 21 Οκτωβρίου στη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ημέ...


Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών συμμετέχει  το διήμερο 20 - 21 Οκτωβρίου στη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ημέρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».


Είναι γεγονός ότι το πολύπλοκο και πολύπλευρο έργο  της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και την ιστορική μνήμη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεργασία  πολλών κλάδων εργαζομένων: εργατών, σχεδιαστών, μηχανικών, αρχαιολόγων, φυλάκων μουσείων και χώρων, συντηρητών,  γεωλόγων,  οικονομολόγων, λογιστών, διοικητικών κ.λπ.

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Αρχαιολογική υπηρεσία κατανοώντας και ερμηνεύοντας το παρελθόν» όπου θα δημοσιοποιήσει το έργο του μέσα από μια μικρή έκθεση δημοσιευμάτων και φωτογραφιών και θα προβάλει το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τη συμβολή όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε αυτήν με την προβολή ντοκιμαντέρ.

 Συγκεκριμένα θα προβληθούν «Οι Φύλακες της μνήμης» σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη, παραγωγή ΚΕ΄ΕΠΚΑ, διάρκεια 57΄. Επίσης θα προβληθούν «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας», ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους που παρουσιάζει τη δουλειά του αρχαιολόγου, γαλλικής Παραγωγής 2010.

Το συγκεκριμένο φιλμ απέσπασε βραβείο παιδαγωγικού ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Αγών, διάρκεια 20΄. Στο πλαίσιο των προβολών εντάσσεται επίσης «Ο Αη Γιώργης στο Ακραίφνιο», αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ για την αναστήλωση του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, συμπαραγωγή του ΣΕΑ και της 23ης  ΕΒΑ, διάρκεια 24΄.

 Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου, Γαμβέτα 74 - 76 στο Βόλο,  την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου,  11.00 - 14.00, σε ομάδες επισκεπτών κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης, στο τηλέφωνο 24210-21288, ώρες 12.00 - 14.00, από Δευτέρα  14 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Υπεύθυνος είναι ο κ. Π. Συρούκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια