Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκδηλώσεις-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Συμμετέχοντας στη δράση “20-21 Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”, που ως θε...



Συμμετέχοντας στη δράση “20-21 Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”, που ως θεσμός ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει Κυριακή & Δευτέρα, 20 & 21 Οκτωβρίου αντίστοιχα, εκδηλώσεις-δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.  


Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη προβολή-παρουσίαση με αναφορά στην ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας, την ιδιαιτερότητα αλλά και τη σημασία του αρχαιολογικού έργου, ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση και τις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και –με την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ «Αγών»– προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας» (Γαλλία, 2010 - διάρκεια 17΄- ελληνική μεταγλώττιση).

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Joris Clerte, Pierre-Emmanuel & Luet, Marc Chevalier, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Εκπαιδευτικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Αγών 2012. Μέσα από ολιγόλεπτα επεισόδια, οι «ειδικοί της αρχαιολογίας» εξηγούν πώς οι επιστήμονες καταλήγουν σε συμπεράσματα, ερμηνεύοντας στοιχεία που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ως ανεξιχνίαστα ή χωρίς σημασία.

Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ. - Είσοδος ελεύθερη

Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα ανοίξει τις πόρτες του Εργαστηρίου Συντήρησης Αρχαιολογικών Ευρημάτων για να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους σε μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Με τη βοήθεια των συντηρητών του μουσείου, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν από κοντά τα διάφορα στάδια της διαδικασίας καθαρισμού και συντήρησης κινητών ευρημάτων, θα εξοικειωθούν με τον βασικό εξοπλισμό και τα εργαλεία του συντηρητή και θα γνωρίσουν τις μεθόδους συντήρησης για τις διαφορετικές κατηγορίες υλικών. 

Η εκπαιδευτική αυτή δράση, διάρκειας 30΄, απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Α΄/θμιας Εκπαίδευσης (τάξεις: Α΄-Στ΄ ), κατόπιν συνεννόησης.
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 15 - Ώρες διεξαγωγής: 9:00-13:00

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κκ. Βασ. Ζώη (συντηρήτρια) – Αικ. Κουντούρη (αρχαιολόγος-συντηρήτρια), στα τηλέφωνα 2665 0 21113, 28539.
Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας:
Τρίτη έως Κυριακή: 8.00-21.00 / Δευτέρα: κλειστό
Πληροφορίες: T.: +30 26650 28539, 21417 / F.: +30 2665 0 25133/ e-mail: lbepka@culture.gr/



Πηγή: ΛΒ΄ΕΠΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια