Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μνημείο με…φαν κλαμπ

Εξαιρετικά δημοφιλές είναι το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα από 1.000 περίπου άτομα, να το επισκεφτο...


Εξαιρετικά δημοφιλές είναι το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα από 1.000 περίπου άτομα, να το επισκεφτούν διαδικτυακά.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα του μνημείου, www.theatreofdemetrias.gr το οποίο άλλαξε κυριολεκτικά όψη, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για πολλούς φίλους της ιστορίας και του πολιτισμού ανεξαρτήτως ηλικίας, διότι δίνει τη δυνατότητα της άμεσης γνωριμίας με το αρχαίο θέατρο, μέσω πληροφοριακού και πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του χώρου φρόντισαν να δίνεται πλέον η δυνατότητα στους επισκέπτες να λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα (smartphones) πλήθος πληροφοριών από την ιστοσελίδα του αρχαίου θεάτρου, με την οποία θα μπορούν να συνδεθούν εύκολα, χάρις στην εγκατάσταση ενός τοπικού ασύρματου δικτύου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη καινοτόμα παρέμβαση, η οποία αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Οι φίλοι του αρχαίου θεάτρου προέρχονται κατά βάση από την μαθητική κοινότητα, που έχει αγκαλιάσει το αρχαίο μνημείο, πραγματοποιώντας τακτικά επισκέψεις. «Η επισκεψιμότητα βασίζεται κυρίως στους μαθητές, πολλοί από τους οποίους έρχονται προετοιμασμένοι από τους δασκάλους τους για το τι ακριβώς θα δουν, δεδομένου ότι έχουν κάνει προηγουμένως χρήση του site» αναφέρει στο σημείο αυτό ο αναφέρει ο ανασκαφέας του θεάτρου, αρχαιολόγος κ. Χαράλαμπος Ιντζεσίλογλου.

Οι μαθητές Δημοτικών σχολείων προέρχονται κατά βάση από το Βόλο και τη Μαγνησία, ενώ αρκετοί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προέρχονται αντίστοιχα και από τη νότια Ελλάδα και την περιοχή της Αττικής ειδικότερα. Βασικός στόχος της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων είναι το ευρύτερο «άνοιγμα» του μνημείου στο ευρύ κοινό και «αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που υπάρχει δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση» υπογραμμίζει ο κ. Ιντζεσίλογλου και προσθέτει «φυσικά και θέλουμε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών του αρχαίου θεάτρου, γιατί έτσι θεωρούμε ότι συμβάλλουμε κι εμείς στην παιδεία όχι μόνο των παιδιών του σχολείου, αλλά και σε άτομα μεγαλύτερα που θα μπορούσαν να επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο».

Παράλληλα δημιουργήθηκαν διάδρομοι πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο για το κοινό, ειδικός χώρος για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ πολύ σημαντική είναι παράλληλα η δυνατότητα που προαναφέρθηκε, της λήψης, δηλαδή, χρήσιμων πληροφοριών μέσω του smartphone, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με την διαδικτυακή εποχή και τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας.


Πηγή: Γ. Υδραίου, Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια