Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαϊκό κτιριακό συγκρότημα ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία

Τα δωμάτια του πανδοχείου θερμαίνονταν με σύστημα υπόκαυστων όπου ο θερμός αέρας χρησιμοποιούταν όχι μόνο για τη θέρμανση των δαπέδων α...


Τα δωμάτια του πανδοχείου θερμαίνονταν με σύστημα υπόκαυστων όπου ο θερμός αέρας χρησιμοποιούταν όχι μόνο για τη θέρμανση των δαπέδων αλλά και των τοίχων.
Αρχαιολόγοι του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας ανακάλυψαν κτιριακό συγκρότημα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Sostra, που βρίσκεται στην πορεία του αρχαίου ρωμαϊκού δρόμου από το Oescus στην Φιλιππούπολη.

Το κτιριακό συγκρότημα, τοποθετημένο στην άκρη του αρχαίου δρόμου, ήταν ένα σημαντικό σημείο ανάπαυσης για προσωπικότητες, ακόμη και για τους αυτοκράτορες και τους συγγενείς τους, που ταξίδευαν από το Oescus (σήμερα στο σημείο βρίσκεται το χωριό Gigen, της περιφέρειας Pleven) προς τη Φιλιππούπολη (σήμερα η πόλη του Plovdiv).

Στον χώρο ανακαλύφθηκε επίσης και δεξαμενή που σώζεται σε ύψος 1,20 μ.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης και ένα περίπλοκο σύστημα καναλιών
κατασκευασμένο από τούβλα τοιχοποιίας.
Μέρος του συγκροτήματος, το οποίο έχει ήδη ερευνηθεί, περιλαμβάνει ένα μαυσωλείο, μια νεκρόπολη, ένα ιερό Θράκα ιππέα, κτίρια ενός vicus (ρωμαϊκού χωριού) και μέρος του αρχαίου δρόμου.

Ο χώρος εκτείνεται σε μια πυκνοδομημένη περιοχή 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην κοιλάδα του ποταμού Osam, στο έδαφος του χωριού Lomets στην περιοχή Troyan.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και δύο χρυσά νομίσματα του αυτοκράτορα Ονώριου
που χρονολογούνται στο 402-403 μ.Χ. 
Ο δήμος Troyan σχεδιάζει να αγοράσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, όπου οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη και να μετατρέψει το χώρο σε ένα υπαίθριο μουσείο, μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφικών ερευνών και εργασιών συντήρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια