Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ύδρευση αρχαίων πόλεων - Το παράδειγμα του Πειραιά

Η ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τις τρεις διαλέξεις που ανακοινώνονται επιχειρεί αφενός να εγκαινιάσει από τ...



Η ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τις τρεις διαλέξεις που ανακοινώνονται επιχειρεί αφενός να εγκαινιάσει από το τρέχον έτος έναν κύκλο διαλέξεων με επίκεντρο τον Πειραιά από τη Γεωμετρική έως τη Ρωμαϊκή περίοδο και αφετέρου να καταστήσει γνωστό στο ευρύτερο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Πειραιά.

Για τον προσεχή Οκτώβριο διακεκριμένοι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου τις διαλέξεις:

Τετάρτη, 15-10-2014
δρ.Klaus-Valtin von Eickstedt, «Ύδρευση αρχαίων πόλεων. Το παράδειγμα του Πειραιά». 

Τετάρτη, 22-10-2014
δρ.Emanuele Greco, «Η συμμετοχή του Ιππόδαμου του Μιλήσιου στην ίδρυση των Θουρίων και στην πραγματοποίηση του πολεοδομικού τους σχεδίου».

Τετάρτη, 29-10-2014
δρ. Bjorn Lovén, «The naval bases in Piraeus – the backbone of the Athenian Democracy»

Ώρα έναρξης διαλέξεων: 19.00
Τηλέφωνα δήλωσης συμμετοχής : 210- 4590731 (7.30-15.30), 210- 4590732 (15.00-22.00).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Α. Σωτηρίου 210-4590704, Α. Πούλου 210-4590730.




Δρ.Klaus-Valtin von Eickstedt
«Ύδρευση αρχαίων πόλεων. Το παράδειγμα του Πειραιά.»

Παρουσιάζονται αρχαία υδραυλικά έργα (υπόγειες σήραγγες, δεξαμενές, πηγάδια και κρήνες) από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Δήλος, Σάμος, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και Αττική) έτσι ώστε να δοθεί η γενική εικόνα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων ενώ στη συνέχεια αναλύονται τα σχετικά κατάλοιπα από το χώρο του Πειραιά για να γίνει κατανοητό με ποιο τρόπο αντιμετωπίστηκε στα κλασικά χρόνια το πρόβλημα έλλειψης νερού σε μια τόσο σημαντική πόλη σαν τον Πειραιά.

Δρ.Klaus-Valtin von Eickstedt

Γεννήθηκε το 1954 στη Göttingen της Γερμανίας. Σπούδασε νομική και αρχαιολογία, αρχικά στο πανεπιστήμιο της Göttingen και αργότερα, αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης όπου το 1989 εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα την τοπογραφία του αρχαίου Πειραιά.

Από το 1990 έως το 1995 εργάστηκε στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας ως προϊστάμενος του φωτογραφικού αρχείου ενώ από το 1995, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας (φωτογράφος) στην Ελλάδα με επίκεντρο την επιστημονική φωτογραφία στο χώρο της αρχαιολογίας και της ιστορίας. Το επιστημονικό του έργο είναι πλούσιο σε μονογραφίες, άρθρα και βιβλιοκρισίες.

Η διάλεξη συνοδεύεται από προβολή διαφανειών και θα γίνει στην ελληνική γλώσσα.


Πηγή: ΚΣΤ' ΕΠΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια