Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αυτοψία του αν. υπουργού Πολιτισμού στα Μουσεία Μυκόνου και Δήλου

Το Μουσείο της Μυκόνου και το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της  Δήλου, καθώς και τα ενδιαιτήματα του προσωπικού, τα εργαστήρια ...



Το Μουσείο της Μυκόνου και το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της  Δήλου, καθώς και τα ενδιαιτήματα του προσωπικού, τα εργαστήρια και τις αποθήκες επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη, και την προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της ίδιας Εφορείας, Ζώζη Παπαδοπούλου.

Η αυτοψία που πραγματοποίησε ο κ. Ξυδάκης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό συντήρησης και αποκατάστασης των σημαντικότερων Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και εγκασταστάσεων των Κυκλάδων. Ήδη, τον Ιούνιο ο υπουργός είχε επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, όπου και παρέστη στην έκθεση, για πρώτη φορά, της διάσημης τοιχογραφίας τού «Ψαρά», που φυλασσόταν για χρόνια στα υπόγεια του Μουσείου.

Κατά την ίδια επίσκεψη, ανακοινώθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Θήρας, με την οποία αναδεικνύονται σημαντικές αρχαιότητες και βελτιώνονται μουσειακές υποδομές της Σαντορίνης.

Σήμερα, ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου. Θα εκπροσωπήσει, εξάλλου, την κυβέρνηση στον επίσημο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στον παλαιοχριστιανικό ναό της Εκατονταπυλιανής. Σύντομα, θα ακολουθήσει αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια