Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Πομπηία της Ανατολής

Η στοργική αγκαλιά της μητέρας και του παιδιού διαρκεί εδώ και 4.000 χρόνια. Ήρθε στο φως όταν οι κινέζοι αρχαιολόγοι τους ανακάλυψαν ...

Η Πομπηία της Ανατολής

Η στοργική αγκαλιά της μητέρας και του παιδιού διαρκεί εδώ και 4.000 χρόνια. Ήρθε στο φως όταν οι κινέζοι αρχαιολόγοι τους ανακάλυψαν μαζί με άλλους σκελετούς.

Η μητέρα πιστεύεται ότι προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της κατά τη διάρκεια ενός ισχυρού σεισμού που έπληξε την επαρχία Qinghai της κεντρικής Κίνας το 2.000 π.Χ. περίπου.

Τα σκελετικά κατάλοιπα βρέθηκαν σε αρχαιολογικό χώρο που χρονολογείται στη Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και αποκαλείται πλέον η «Πομπηία της Ανατολής»

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η περιοχή χτυπήθηκε από σεισμό και πλημμύρες του Κίτρινου Ποταμού, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμη το ακριβές μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η καταστροφή αφάνισε ολόκληρο τον οικισμό, και αναπόφευκτα συγκρίνεται με την Πομπηία - αν και ο αρχαιολογικός χώρος γνωστός ως Lajia - είναι κατά 2.000 χρόνια μεγαλύτερος από την αρχαία ρωμαϊκή πόλη.

Οι φωτογραφίες από τα σκελετικά υπολείμματα δείχνουν την μητέρα να κοιτά πάνω ενώ παράλληλα γονατίζει στο έδαφος, με τα χέρια της τυλιγμένα γύρω από το μικρό παιδί της. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το παιδί της ήταν αγόρι.

Η Πομπηία της Ανατολής

Άλλο ένα ζευγάρι σκελετών βρέθηκε επίσης αγκαλιασμένο στην ίδια θέση, αλλά αυτή τη φορά ξαπλωμένο στο έδαφος. Μια σειρά από συσσωρευμένα σκελετικά κατάλοιπα έχουν επίσης ανακαλυφθεί στον χώρο.

Η Πομπηία της Ανατολής

Η Πομπηία της Ανατολής

Η Πομπηία της Ανατολής

Η Πομπηία της Ανατολής

Ο απίστευτα καλοδιατηρημένος αρχαιολογικός χώρος σκιαγραφεί την τραγική εικόνα των ανθρώπων που προσπαθούν να σώσουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια ενός τρομακτικού σεισμού.

Η Πομπηία της Ανατολής

Ο αρχαιολογικός χώρος της Lajia είναι ο μεγαλύτερος χώρος ανασκαφής στην Κίνα, έκτασης σχεδόν 12.192 μέτρων και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η ανασκαφή έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία καθώς περιέχει στοιχεία του πολιτισμού της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού που άκμασε στην ανώτερη περιοχή του Κίτρινου Ποταμού. Η ομάδα των αρχαιολόγων παρουσίασε τα ευρήματά τους σε ακαδημαϊκό συνέδριο στην επαρχία Gansu, βορειοδυτικά της Κίνας.

Οι σκελετοί εκτίθενται σήμερα στο Lajia Ruins Museum.


Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια