Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές στην αρχαία Ξάνθο

Ξεκίνησαν οι ανασκαφές της φετινής περιόδου σε μία από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Λυκίας, την αρχαία Ξάνθο, που βρίσκεται ...


Ξεκίνησαν οι ανασκαφές της φετινής περιόδου σε μία από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Λυκίας, την αρχαία Ξάνθο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αττάλειας της Τουρκίας στην περιοχή Kaş.

Ο αρχαιολογικός χώρος ανήκει στην Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

Το τμήμα Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Akdeniz διεξάγει ανασκαφές στην αρχαία πόλη από το 2011. 

Η αρχαιολογική ομάδα της ανασκαφής, με επικεφαλής τον καθηγητή Burhan Varkıvanç, αποτελείται από οκτώ ακαδημαϊκούς, πέντε αρχαιολόγους, 15 φοιτητές και 10 εργάτες, ενώ σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις εργασίες τους για τους επόμενους δυόμισι μήνες. 


Η φετινή ανασκαφή θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Αγοράς, ενός κτιρίου που εκτιμάται ότι ανήκει σε κτιριακό συγκρότημα και του νοτιοανατολικό τομέα της πόλης, δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών. 

Σύμφωνα με τον Varkıvanç, οι ανασκαφικές εργασίες του τρέχοντος έτους θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προηγούμενων ετών και θα επικεντρωθούν κυρίως στα διάφορα βυζαντινά κατάλοιπα του αρχαιολογικού χώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια