Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

«Λίφτινγκ» στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς

«Λίφτινγκ» στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς

«Λίφτινγκ» ευπρεπισμού στην καρδιά της πόλης, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, δρομολογεί η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων. 

«Η Αγορά είχε λίγο αφεθεί τα τελευταία χρόνια», διαπιστώνουν οι αρμόδιοι. Και «δείχνουν» τις διαδρομές που διατρέχουν το φημισμένο αρχαιολογικό χώρο. Τα περισσότερα από τα ξύλινα γεφυράκια που περνάνε πάνω από αρχαία κτίρια είτε δεν έχουν συντηρηθεί καθόλου είτε η συντήρησή τους ήταν πλημμελής, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτείται η αντικατάστασή τους. 

Προχθές πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, με επικεφαλής τη διευθύντρια της εφορείας κ. Ελένη Μπάνου. Παρόμοιες αυτοψίες, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη είτε πρόκειται σύντομα να δρομολογηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της εφορείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο του υπ. Πολιτισμού έκρινε απαραίτητο το «λίφτινγκ» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς προκειμένου ο επισκέπτης να αποκομίζει την εικόνα του φροντισμένου χώρου. Παράλληλα διαπίστωσε πως ο χώρος ήταν ιδιαίτερα καθαρός και απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες αυτοψίες, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη είτε πρόκειται σύντομα να δρομολογηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της εφορείας. 


Πηγή: Newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου