Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λευκωσία: Δεν υπάρχει συμφωνία για τη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί συμφωνίας Αναστασιάδη-Ακιντζί για κήρυξη του τμήμα...


Λευκωσία: Δεν υπάρχει συμφωνία για τη μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί συμφωνίας Αναστασιάδη-Ακιντζί για κήρυξη του τμήματος της μεσαιωνικής, εντός των τειχών, κατεχόμενης Αμμοχώστου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO, προχώρησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, την πληροφορία περί συμφωνίας παρείχε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε, ενημερώνοντας μέλη της δικοινοτικής Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο.

Ειδικότερα, όπως γράφει η εφημερίδα «Ο Πολίτης», ο κ. Άιντε είπε ότι αν και τα όσα αφορούν στην Αμμόχωστο -συμπεριλαμβανομένων και των Βαρωσίων- δεν έχουν συζητηθεί ακόμα εκτενώς στις διαπραγματεύσεις, υπάρχει συμφωνία πως η παλιά πόλη θα πρέπει να τύχει προστασίας από την UNESCO.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε αυτή την πληροφορία, λέγοντας ότι στο τραπέζι των συνομιλιών δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα. 

«Κανείς δεν αμφισβητεί την πολιτική σημασία της παλιάς πόλης της Αμμοχώστου, ωστόσο πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να το δούμε στο πλαίσιο των κανονισμών λειτουργίας της UNESCO» μετά τη λύση του Κυπριακού, είπε.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια