Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Έφτιαξαν υποβρύχιο μουσείο στην Τουρκία


Οι λάτρεις των καταδύσεων έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα ιδιαίτερο υποβρύχιο μουσείο, κοντά στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό καταδύσεων, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν 110 αγάλματα, τα οποία κατασκευάστηκαν από ειδικό υλικό και τοποθετήθηκαν σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ανοιχτά της αρχαίας Σίδης.

Η Σίδη, πόλη στην Παμφυλία της Μικράς Ασίας, φέρεται να πήρε το όνομά της από την κόρη του Ταύρου και σύζυγο του Κιμώλου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Στην ευρύτερη περιοχή και στην κορυφή ενός λόφου, μέσα σε ένα πευκοδάσος, βρίσκεται και η αρχαία ελληνική πόλη Σελεύκεια Παμφυλίας.Στην αρχαία πόλη διασώζονται ερείπια της αρχαίας Αγοράς, ενώ στα αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβάνονται διώροφες και τριώροφες προσόψεις κτηρίων, μια πύλη, ένα μαυσωλείο, ένα ρωμαϊκό λουτρό, μια νεκρόπολη, διάφοροι αρχαίοι ναοί, αλλά και βυζαντινές εκκλησίες.

Η δε Αττάλεια, παραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου, ιδρύθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους και αποτελεί την όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας με πληθυσμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.


Πηγή: ΣΚΑΪ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου