Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνείς διακρίσεις για τα μουσεία μας

«Με εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη ...

«Με εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αυτό το σπουδαίο μουσείο είναι ο ιδανικός τόπος για τους φοιτητές της Αρχαιολογίας», εξηγεί το pinticles.com για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
Τα ελληνικά μουσεία μετρούν πρωτιές. Σταθερά φιλοξενούμενα σε λίστες με τα καλύτερα παγκοσμίως έχουν εδραιωθεί ως προορισμοί για τους επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου όπως πιστοποιούν δύο τελευταία δημοσιεύματα κορυφαίων διαδικτυακών ιστοτόπων οι οποίοι συγκεντρώνουν τις καλύτερες προτάσεις σε κάθε πιθανό τομέα της δημόσιας ζωής.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης φιγουράρουν αυτές τις μέρες ψηλά στις επιλογές του pinticles.com όπως και των χρηστών του TripAdvisor.

Το μεν πρώτο κατατάσσεται ανάμεσα στις δέκα σημαντικότερες επιλογές μουσείων τέχνης. Στα μουσεία που είναι «προσηλωμένα στην τελειότητα της τέχνης προσφέροντας μια πλούσια, αξιομνημόνευτη εμπειρία» τα οποία ο ιστότοπος θεωρεί «ιδανική πλατφόρμα για την έκθεση των εικαστικών τεχνών, είτε πρόκειται για τη ζωγραφική, τη γλυπτική είτε τη φωτογραφία».

Το σκεπτικό είναι απλό: οι σύγχρονες και οι παραδοσιακές Καλές Τέχνες βρίσκουν στέγη σε ξεχωριστά μουσεία τέχνης που έχουν ιδρυθεί για να πάρουν υπό την προστασία τους μια ευρύτατη γκάμα τεχνών και πολιτισμών ανά τους αιώνες.

Σε αυτή την ακριβοθώρητη λίστα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όγδοο στην κατάταξη, εκτός από ξεχωριστή οντότητα θεωρείται ότι επιτελεί το ίδιο αξιόλογο έργο με το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Μουσείο της Τέχνης του Σάο Πάολο, την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια στη Μελβούρνη, την Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov στη Μόσχα, το Μουσείο Τέχνης της Νέας Νοτίου Ουαλίας στο Σίδνεϊ και το Μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη.

«Με εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αυτό το σπουδαίο μουσείο είναι ο ιδανικός τόπος για τους φοιτητές της Αρχαιολογίας», εξηγεί το pinticles.com για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

«Έχοντας ιδρυθεί το 1829, το μουσείο είναι ένα νεοκλασικό κτίριο, από αυτά που στην εποχή τους ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ευρώπη. Στα εκθέματά του υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊστορικών έργων τέχνης, γλυπτών, ευρημάτων από τη Σαντορίνη, από τις συλλογές Σταθάτου και Βλαστού αλλά και αρχαιότητες της αιγυπτιακής τέχνης και της Εγγύς Ανατολής», καταλήγει.

Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στην 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία παγκοσμίως
Το Μουσείο Ακρόπολης, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ψηφοφορία των χρηστών του TripAdvisor, βρίσκεται στην ενδέκατη θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία παγκοσμίως, στην όγδοη θέση σε ό,τι αφορά την πανευρωπαϊκή του εμβέλεια ενώ είναι πρώτο στη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα.Αναλυτικά, στην κατηγορία «Τα 25 κορυφαία μουσεία που προστατεύουν την κληρονομιά του κόσμου», το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μαγνητίζοντας τους επισκέπτες όπως, για παράδειγμα, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (ΜΕΤ) της Νέας Υόρκης (βρίσκεται στην κορυφή), το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι (δεύτερο στη λίστα των 25), το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου, το Πράδο της Μαδρίτης και το Λούβρο στο Παρίσι.

Εντός Ελλάδας, το Μουσείο Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανταγωνίζονται σθεναρά στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα, των προτιμήσεων των επισκεπτών.


Πηγή: Α. Δαλιάκα, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια