Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμφίπολη: Διεθνής διάκριση για την Κατερίνα Περιστέρη

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η Ελλάδα στον τομέα της αρχαιολογίας, καθώς η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερί...


Αμφίπολη: Διεθνής διάκριση για την Κατερίνα Περιστέρη

Σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε η Ελλάδα στον τομέα της αρχαιολογίας, καθώς η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, τιμήθηκε με το βραβείο «Khaled Al - Asaad» για το ανασκαφικό της έργο στον Τύμβο Καστά Αμφίπολης.

Στην  τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παλαιοχριστιανική βασιλική της αρχαίας Ποσειδωνίας (το σημερινό Pαestum), πήρε μέρος ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού διευθυντή της Unesco και διευθυντής του Αραβικού Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομίας,  Mounir Bouchenaki, ο υπεύθυνος της Unesco στην περιοχή της Καμπανίας, Francesco Caruso, και ο υπεύθυνος της αρχαιολογικής αποστολής στη Συρία για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Romadel Mibact,  Paοlο Matthiae, ενώ προλόγισε ο διευθυντής του περιοδικού «Archeo», Andreas Steiner.

Η τελετή έγινε μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα εξαιτίας της εκτενούς αναφοράς στη ζωή, το έργο αλλά και τον μαρτυρικό θάνατο του αρχαιολόγου Khaled Al Asaad, που υπήρξε επί δεκαετίες η ψυχή της Παλμύρας.

Αμφίπολη: Διεθνής διάκριση για την Κατερίνα Περιστέρη

Οι αθλοθέτες εκτίμησαν ότι η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη πραγματοποίησε την πλέον αξιόλογη αρχαιολογική ανακάλυψη, καθώς έφερε στο φως - μετά από τέσσερα χρόνια - το μεγαλύτερο σε μέγεθος αρχαίο ταφικό μνημείο που έχει βρεθεί στον ελλαδικό χώρο.

Η βράβευση της Ελληνίδας αρχαιολόγου έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Borsa mediterranea del turismo archeologico», η οποία πραγματοποιείται από το 1998 στο Capaccio-Paestum, την αρχαία ελληνική αποικία της Ποσειδωνίας.  Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προβολή και η ανάδειξη του αρχαιολογικού τουρισμού και ως εκ τούτου προωθεί τόπους και προορισμούς μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση παρέστη από την πλευρά της πολιτείας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης.

Υποψήφια για το βραβείο ήταν άλλα τέσσερα αρχαιολογικά ευρήματα:

α) Τα αρχαιότερα ανθρώπινα ίχνη στην Ευρώπη (Αγγλία)
β) Ο τάφος Khentakawess ΙΙΙ στο Abu Sir (Αίγυπτος)
γ) Ο τάφος ενός Γαλάτη πρίγκιπα στο Warcq (Γαλλία)
δ) Ο Θησαυρός της Orselina στο καντόνι του Τιτσίνο (Ελβετία).


1 σχόλιο

  1. ΩΧ !!! Ποιός την ακούει τώρα την Κοτταρίδη ... Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί τώρα λόγω του της Περιστέρη τροπαίου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή