Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε πόλη στο Πακιστάν που κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο

Τα ερείπια που ανακάλυψαν Ιταλοί αρχαιολόγοι στη σύγχρονη Barikot, στην Κοιλάδα του Swat του Πακιστάν, ανήκαν κάποτε στην Bazira, την ...

Ανακαλύφθηκε πόλη στο Πακιστάν που κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο

Τα ερείπια που ανακάλυψαν Ιταλοί αρχαιολόγοι στη σύγχρονη Barikot, στην Κοιλάδα του Swat του Πακιστάν, ανήκαν κάποτε στην Bazira, την πόλη που κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η Ιταλική Αρχαιολογική Αποστολή (ISMEO), που ιδρύθηκε από τον Giuseppe Tucci στην περιφέρεια του Swat to 1955, διενεργεί ανασκαφές στην Barikot από το 1984.

Η ISMEO συνέχισε να λειτουργεί και γιόρτασε μάλιστα την 60η χρονιά δραστηριότητών της τον περασμένο Νοέμβριο με ένα κύκλο συνεδρίων και εκθέσεων στην Κίνα, που βρίσκεται πολύ κοντά με το Πακιστάν.

Από το 2011 οι ανασκαφές στο Barikot, την αρχαία Bazira (120.000 τ.μ. συμπεριλαμβανομένης της ακρόπολης) διενεργούνται περίπου στα 10.000 τ.μ. στο νότιο-δυτικό τεταρτημόριο της πόλης.

Οι ανασκαφές, που διενεργούνται από την ISMEO σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχαιολογίας και Μουσείων της επαρχίας Khyber-Pakhtunkhwa, χρηματοδοτούνται μέσω του ACT Project στο πλαίσιο της συμφωνίας μετατροπής χρέους μεταξύ Ιταλίας και Πακιστάν.

Ανακαλύφθηκε πόλη στο Πακιστάν που κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο

Η Bazira σύμφωνα με τις κλασικές πηγές βρέθηκε σε πολιορκία και κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες με επικεφαλής τον Μέγα Αλέξανδρο προς το τέλος του 4ου αιώνα π.Χ..

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα ίχνος αυτής της αρχαίας πόλης.

Οι αρχαιολόγοι είχαν χρονολογήσει την πόλη στην Ινδο-Ελληνική περίοδο του βασιλιά Μενάνδρου, του έλληνα βασιλιά της βουδιστικής πίστης που κυβέρνησε σχεδόν δύο αιώνες μετά τον Αλέξανδρο και του οποίου νομίσματα έχουν βρεθεί στην ανασκαφή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ανάλυση των υλικών που διεξάγεται με τη βοήθεια της ομάδας CIRCE με επικεφαλής τον καθηγητή Filippo Terrasi (Πανεπιστήμιο Napoli2, τμήμα Μαθηματικών και Φυσικής) αποκάλυψε ότι τα στρώματα της προ Ινδο-Ελληνικής περιόδου της πόλης μπορούν να χρονολογηθούν με απόλυτη βεβαιότητα στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ., έναν αιώνα πριν από τα τείχη της πόλης, που σημαίνει στη μέση της περιόδου Mauryan.

Ανακαλύφθηκε πόλη στο Πακιστάν που κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο

Και δεν είναι μόνο αυτό: αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια χωριού της πρωτοιστορικής περιόδου έξω από τα τείχη της πόλης που χρονολογούνται στο 1100-1000 π.Χ..

"Σήμερα είναι σαφές ότι η οχυρωμένη πόλη της Ινδο-Ελληνικής περιόδου ήδη προϋπήρχε και προκειμένου να χτίσουν τα τείχη της κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της στρωματογραφίας, στο οποίο εκτίθενται εξαιρετικά αρχαία κατασκευές, με εκτενείς και βαθείς αναβαθμούς. Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι η πόλη εκτεινόταν στα όρια ενός πρωτοιστορικού οικισμού. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ήταν ήδη μια οργανωμένη πόλη και ότι τα κατάλοιπα στους πρόποδες των τειχών είναι 800 χρόνια παλαιότερα από ό, τι είχε αρχικά χρονολογηθεί", δήλωσε ο διευθυντής της αποστολής, Luca M. Olivieri.

Αυτό σημαίνει ότι η πόλη γνώρισε μια εκπληκτική σειρά κατοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια