Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Αρχαίο ελληνικό φρούριο ανακαλύφθηκε στην Κριμαία

Αρχαίο ελληνικό φρούριο ανακαλύφθηκε στην Κριμαία

Αρχαιολόγοι από τo Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανακάλυψαν πύργο και τείχη στην Κριμαία που ανήκουν σε φρούριο που χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου, κατά την περίοδο του Βασιλείου του Βοσπόρου.

Τα ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη χερσόνησο του Kerch, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Gornostayevka (περίπου 1.610 χλμ. νότια της Μόσχας), στην περιοχή Kimmersky.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το φρούριο χτίστηκε στα πρώτα 30 χρόνια του 3ου αιώνα π.Χ. και επεκτάθηκε, στη συνέχεια, στον 1ο αιώνα π.Χ., κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Άσανδρου, όπου και οχυρώθηκε με παρατηρητήρια. Εκείνη την εποχή το φρούριο προστάτευε το ελληνικό αποικιακό βασίλειο του Βοσπόρου και την πρωτεύουσα του, Παντικάπαιον (σημερινό Kerch) από τους Σκύθες, που κυριαρχούσαν στην Κριμαία.

Το 2016, οι ανασκαφές κοντά στο Gornostayevka, ξεκίνησαν ως μέρος της προετοιμασίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την ηπειρωτική Ρωσία προς την Κριμαία. Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν την περιοχή του φρουρίου και το ανάχωμα δίπλα του.

Κατά τον πρώτο μήνα της έρευνας ένας καλά διατηρημένος παλαιός πέτρινος πύργος βρέθηκε στην κορυφή του λόφου. Ανατολικά από αυτόν οι αρχαιολόγοι βρήκαν αγρόκτημα όπου και ανακάλυψαν πολλά αντικείμενα της εποχής.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης κάποιους τάφους, συμπεριλαμβανομένης γυναικείας ταφής με αγγείο και επιγραφή, χάλκινο κάτοπτρο και κοσμήματα, όπως χάντρες και ενώτια.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου