Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι εντυπωσιακοί... αριθμοί του Μητροπολιτικού Μουσείου

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016...


Οι εντυπωσιακοί... αριθμοί του Μητροπολιτικού Μουσείου

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016 δείχνουν ρεκόρ προσέλευσης. 

Είναι η μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών από τότε που άρχισε λεπτομερής τήρηση στατιστικών πριν από 40 χρόνια. Το περασμένο οικονομικό έτος εκδόθηκαν 6,7 εκατ. εισιτήρια συνολικά για το κεντρικό μουσείο της 5ης Λεωφόρου, το νέο Met Breuer στη λεωφόρο Μάντισον και το The Met Cloisters. Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι 400.000 εισιτήρια, τα μισά από τα οποία οφείλονται στο άνοιγμα του The Met Breuer. «Είμαι ευτυχής που οι επισκέπτες μας αγκάλιασαν επίσης το νέο μας εκθεσιακό πρόγραμμα στο The Met Breuer ως μια ολική εμπειρία στο Met», δήλωσε ο Τόμας Κάμπελ, διευθυντής του μουσείου.

Είναι μια πολύ καλή περίοδος για το άνοιγμα του μητροπολιτικού στην ευρύτερη κοινωνία και στον κόσμο και για τη Νέα Υόρκη γενικότερα. Καταγράφεται ισχυρό κύμα επισκεπτών από τους μόνιμους κατοίκους της Νέας Υόρκης, που στην περίπτωση του μητροπολιτικού στην 5η Λεωφόρο και του The Met Cloisters ανέρχεται στο 29% του συνόλου των επισκεπτών (θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης). Το διεθνές κοινό είχε προέλευση από 190 χώρες. Σε όλους αυτούς τους επισκέπτες θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και τα εκατομμύρια των επισκεπτών στη διαδικτυακή περιήγηση για μια πιο σύνθετη «εμπειρία στο Met».

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι εκπαιδευτικοί που προσήλθαν στο Met για να παρακολουθήσουν ειδικά προγράμματα για το πώς μπορεί να διδάσκεται η τέχνη στα σχολικά μαθήματα, ήταν 3.812. Αυτός ο αριθμός των εκπαιδευτικών επιστρέφει μετά στις τάξεις των σχολείων, έχοντας ολοκληρώσει ειδικά σεμινάρια στο Μητροπολιτικό Μουσείο. Οι τάξεις από σχολεία της Νέας Υόρκης που ακολούθησαν ξεναγήσεις στο μουσείο ήταν 6.325.

Φυσικά, οι περιοδικές εκθέσεις προκαλούν τα μεγάλα πλήθη, όπως και το The Roof Garden Commission (η στέγη που δίνεται για την εγκατάσταση ενός καλλιτέχνη από τέλος της άνοιξης έως τις αρχές φθινοπώρου). Πέρυσι, η εγκατάσταση του Pierre Huyghe στη στέγη προσείλκυσε πάνω από 483.000 επισκέπτες.

Aπό τις εκθέσεις στο Μet της 5ης Λεωφόρου μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε για τα πορτρέτα του Sargent (254,750 επισκέπτες), την επίπλωση της Μπελ Επόκ (219.903), τα αριστουργήματα της κινεζικής ζωγραφικής από τις συλλογές του Met (πάνω από 247.000 έως τώρα και συνεχίζεται έως 11/10) και τη θεαματική έκθεση του Costume Institute, «Manus X Machina, η μόδα την εποχή της τεχνολογίας», που άνοιξε στις 5 Μαΐου 2016 και μέχρι τώρα έχει κόψει πάνω από 540.000 εισιτήρια. Η έκθεση της Περγάμου, σε συνεργασία με το Μουσείο του Βερολίνου και με συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είχε 185.266 επισκέπτες.

Η ιστοσελίδα του Met είχε στη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους 32,5 εκατομμύρια επισκέψεις. Η εφαρμογή Met ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2014 και τους πρώτους 21 μήνες είχε πάνω από 1,9 εκατ. χρήστες. Τη σελίδα στο Facebook ακολουθούν 1,7 εκατ. προφίλ και γύρω στο 1,5 εκατ. χρήστες ακολουθούν τον λογαριασμό στο Twitter. Αντίστοιχα είναι τα νούμερα και στο Instagram.


Πηγή: Ν. Βατόπουλος, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια