Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το αρχαίο θέατρο της Δήλου ζωντανεύει μετά από δύο χιλιετίες σιωπής

Το αρχαίο θέατρο της Δήλου   Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιο...


Το αρχαίο θέατρο της Δήλου ζωντανεύει μετά από δύο χιλιετίες σιωπής
Το αρχαίο θέατρο της Δήλου  
Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι το 3ο αι. π. Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και σε ένα χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτιστικών ιδιωμάτων, ανεβαίνει η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο».

Την Παρασκευή και το Σάββατο (στις 18:00), για πρώτη φορά μετά από δυο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτό τον συμβολικό τόπο θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα στα νερά του Αιγαίου.

Εκεί εξάλλου, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Το θεατρικό δρώμενο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου. 

Επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.

Πληροφορίες για κρατήσεις στο 210 3250148.


Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια