Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξίφος 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Δανία

Το ξίφος φέρει διακόσμηση σκανδιναβικών μοτίβων στη λαβή. Ένα ξίφος της Εποχής του Χαλκού, μήκους 82 εκ, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ερα...

Ξίφος 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Δανία
Το ξίφος φέρει διακόσμηση σκανδιναβικών μοτίβων στη λαβή.
Ένα ξίφος της Εποχής του Χαλκού, μήκους 82 εκ, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ερασιτέχνες αρχαιολόγους κοντά στην πόλη Svebølle της Δανίας ανακοίνωσε το Μουσείο Vestsjælland.

Οι Ernst Christiansen και Lis Therkelsen, κάτοικοι της περιοχής βγήκαν μια βόλτα έξω το βράδυ σε χωράφι στη Δυτική Ζηλανδία,  με τον ανιχνευτή μετάλλων τους, όταν αυτό τους ειδοποίησε για παρουσία αντικειμένου κάτω από το έδαφος.

Σε βάθος μόλις 30 εκατοστών, βρήκαν κάτι που έμοιαζε με την μύτη ενός ξίφους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης, οι δύο ερασιτέχνες αρχαιολόγοι ξαναέθαψαν το αντικείμενο και  το επόμενο πρωί, ήρθαν σε επαφή με το Μουσείο Vestsjælland.

Ο αρχαιολόγος Arne Hedegaard Andersen του μουσείου συνόδευσε το ζευγάρι την επόμενη ημέρα, αποκαλύπτοντας το αντικείμενο που το μουσείο χαρακτήρισε ως "ένα απίστευτα καλά διατηρημένο ξίφος".

Ξίφος 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Δανία
Ο αρχαιολόγος Arne Hedegaard Andersen κρατά το ξίφος.
Ξίφος 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Δανία
Οι Ernst Christiansen και Lis Therkelsen, κάτοικοι της περιοχής, που βρήκαν το ξίφος.
"Το ξίφος είναι τόσο καλά διατηρημένο ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά τις μικρές λεπτομέρειες. Και είναι ακόμη αιχμηρό", αναφέρει το μουσείο στο δελτίο τύπου που εξἐδωσε.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του μουσείου το ξίφος χρονολογείται στη IV φάση της σκανδιναβικής Εποχής του Χαλκού ή κάπου μεταξύ 1100 και 900 π.Χ..

Το ξίφος θα εκτεθεί στο Μουσείο Kalundborg στις 7 Σεπτεμβρίου πριν τις εργασίες συντήρησης και καταλογογράφησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια