Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

57,2 εκατ. € για ειδικές δράσεις

Στην εξειδίκευση δράσεων που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού και αθροίζουν στο ποσό των 57,2 εκατ. € αφορούν οι ειδικές δράσεις στον...

57,2 εκατ. € για ειδικές δράσεις

Στην εξειδίκευση δράσεων που αφορούν στον τομέα του Πολιτισμού και αθροίζουν στο ποσό των 57,2 εκατ. € αφορούν οι ειδικές δράσεις στον Τομέα του Πολιτισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 που εκπονεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ και ΤΣ του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ανάμεσα στις δράσεις αυτές συγκαταλέγονται: Δημιουργία και πιλοτική λειτουργία του Κόμβου Δημιουργικότητας (Creative Hub) στο άρτι ανακαινισμένο κτίριο Acropole Palace στο κέντρο της Αθήνας, του οποίου η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί εντός του 2017 (προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης, ενδεικτικός, 13 εκατ. €).

Τα μνημεία

Προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (2η Φάση) (Προϋπολογισμός Δ.Δ., ενδεικτικός, 20 εκατ. €). Αφορά παρεμβάσεις στα εξής Μνημεία: Ακρόπολη Αθηνών (Παρθενώνας, Τείχη κ.ά.) (Β’ Φάση), Ανάκτορο των Αιγών (Βεργίνα) (Β’ Φάση), Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Τίρυνθας, Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο της Δήλου, Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου στην Πάτμο.

Στοχευμένη δράση ενίσχυσης του εκσυγχρονισμού των υποδομών και του εξοπλισμού Θεατρικών και Κινηματογραφικών Αιθουσών και Αιθουσών Εικαστικών Τεχνών για την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και έκδοση Τομεακού Οδηγού Κρατικών Ενισχύσεων -για πρώτη φορά- για τις επιχειρήσεις του τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ΠΔΒ). (Προϋπολογισμός Δ.Δ., ενδεικτικός, 3,7 εκατ. €.).


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια