Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

“Ομπρέλα” προστασίας από μαθητές

Στην “υιοθεσία” του Αρχαίου θεάτρου της Απτέρας προχωρούν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Βάμου με στόχο την προστα...

“Ομπρέλα” προστασίας από μαθητές

Στην “υιοθεσία” του Αρχαίου θεάτρου της Απτέρας προχωρούν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Βάμου με στόχο την προστασία, ανάδειξη και προβολή του.

H τελετή “υιοθεσίας” του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση του 2ου Γυμνασίου Χανίων για διακεκριμένο ντοκιμαντέρ σχετικά με το θέατρο της Απτέρας.

Η εκδήλωση της “υιοθεσίας” πραγματοποιείται με τη στήριξη και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων. Η διαδικασία περνά μέσα από το σωματείο “Διάζωμα” που δραστηριοποιείται για την ανάδειξη των Αρχαίων θεάτρων της χώρας, ανάμεσά τους και το θέατρο της  Απτέρας.

Με τη σύμπραξη των δύο σχολείων και την “υιοθεσία” του θεάτρου ουσιαστικά οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους, μαθαίνουν την ιστορία από τη γέννησή του μέχρι και την καταστροφή του στο πρόσφατο παρελθόν και ταυτόχρονα ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της προστασίας των μνημείων της χώρας και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.



Αφορμή για την πράξη “υιοθεσίας” του Αρχαίου θεάτρου της Απτέρας μέσα από τη συνεργασία του 2ου Γυμνασίου Χανίων και του Γυμνασίου Βάμου στάθηκαν δύο ξεχωριστά γεγονότα. Από τη μεριά του 2ου Γυμνασίου, η 2η πανελλήνια θέση για το ντοκιμαντέρ “Οι μαθητές μάς ξεναγούν στο Αρχαίο θέατρο της Απτέρας”. Η διάκριση αυτή ήρθε στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξαν από κοινού την περυσινή σχολική χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, η ΕΡΤ και το σωματείο “Διάζωμα”.

Από τη μεριά του Γυμνασίου Βάμου η ενασχόλησή των μαθητών της Γ’ τάξης -επίσης την περυσινή σχολική χρονιά- με τη μελέτη του Κουλέ της Απτέρας (οθωμανικό κάστρο) αλλά και της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας πόλης στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο “Μια φορά κι έναν καιρό στην καστροπολιτεία του Αποκόρωνα”.


Δεν υπάρχουν σχόλια