Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η συλλογή αρχαιοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη

Η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου απέκτησε την προσωπική συλλογή αρχαιοτήτων του αείμνηστου Προέδρου της Κυπρι...

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η συλλογή αρχαιοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη

Η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου απέκτησε την προσωπική συλλογή αρχαιοτήτων του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Την συλλογή, η οποία αποτελείται από 51 διαφορετικά αρχαία αντικείμενα προερχόμενα από την Πρώιμη, Μέση και Ύστερη Εποχή του Χαλκού και από την Εποχή του Σιδήρου, δώρισε η κόρη του, Καίτη Κληρίδου.

Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου υπογράφτηκε η Συμφωνία Δωρεάς μεταξύ της κ. Κληρίδου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητή, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, ο οποίος χαρακτήρισε «μοναδικά τα αντικείμενα της συλλογής» και τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική κληρονομιά για όλους και ιδιαίτερα για τις επερχόμενες γενιές.

Η διευθύντρια της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας, καθηγήτρια Βασιλική Κασσιανίδου ευχαρίστησε την κ. Κληρίδου και δήλωσε ότι η συλλογή, εκτός από την έκθεση της στο κτίριο της Ερευνητικής Μονάδας, θα χρησιμοποιείται και για διδακτικούς σκοπούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια