Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ διοργανώνει Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική

To Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ένα από σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα για τη μελέτη της πολιτικής...



Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ διοργανώνει Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική

To Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ένα από σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα για τη μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας του ελληνικού χώρου και των περιοχών που έδρασε ο Ελληνισμός από την προϊστορία μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα το πρώτο Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Νομισματική από τις 3 έως τις 12 Ιουλίου 2017. 

Τα μαθήματα θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους συμμετάσχουν να γνωρίσουν την ιστορία του νομίσματος από τη γέννησή του έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους, τη μεθοδολογία της νομισματικής επιστήμης (μελέτη «θησαυρών», μετρολογία, εικονογραφία, ερευνητικά εργαλεία) καθώς και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη νομισματική. 

Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου διδάσκουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, κ.κ. Σοφία Κρεμύδη, Ευαγγελινή Μάρκου, Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου,  η καθ. του ΕΚΠΑ, κ. Σελήνη Ψωμά και ο καθ. Πανεπιστημίου του Ναμύρ (Βέλγιο), κ. Christophe Flament. 

Τα μαθήματα θα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα και θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε νομισματικές συλλογές (Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, Νομισματική Συλλογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), μουσεία (Μουσείο Ακρόπολης) και σχετικούς αρχαιολογικούς χώρους (Μεταλλεία Λαυρίου) στην Αττική. 

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αλλοδαπούς και Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και επιστήμονες από τον χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και σε Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, αλλά και σε όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της νομισματικής. 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2017. 

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στo Θερινό Σχολείο πατήστε εδώ

Στοιχεία επικοινωνίας: numismatics@eie.gr, τηλ. : 210 7273767.


Πηγή: ΕΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια