Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Αρχαιολογία. Επαγγελματικές Διέξοδοι και ΠροοπτικέςΑνακαλύπτοντας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Αρχαιολογία. Επαγγελματικές Διέξοδοι και Προοπτικές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας - Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στις 22 Μαρτίου 2017, εκπαιδευτική δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την Αρχαιολογία. Επαγγελματικές Διέξοδοι και Προοπτικές», με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις - προβολές για τη σημασία και την ιδιαιτερότητα του αρχαιολογικού έργου και των επαγγελμάτων που συνδέονται με αυτό (αρχαιολόγος, μουσειολόγος, συντηρητής, φύλακας αρχαιοτήτων), ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας». 

Στη συνέχεια οι μαθητές θα επισκεφθούν τα Εργαστήρια Συντήρησης της Εφορείας, όπου οι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης θα τους παρουσιάσουν τα στάδια καθαρισμού και συντήρησης κινητών ευρημάτων και τις μεθόδους συντήρησης για διαφορετικές κατηγορίες υλικών, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν τον βασικό εξοπλισμό του εργαστηρίου συντήρησης. 

Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας τη δράση θα συντονίσει η κ. Γεωργία Πλιάκου, αρχαιολόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων, ενώ από τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας η κ. Βασιλική Παππά, Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας. Σύντομες παρουσιάσεις θα γίνουν από τους κ. Αντωνία Τζωρτζάτου, αρχαιολόγο και κ. Χρήστο Τόκα, φύλακα αρχαιοτήτων. 

Ομιλητές 

Βασιλική Β. Παππά, Σύμβουλος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

«O ρόλος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στην επιλογή επαγγέλματος»

Δρ. Γεωργία Πλιάκου, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Ανασκάπτοντας και μελετώντας το παρελθόν.Το σύνθετο έργο του αρχαιολόγου»

Αντωνία Τζωρτζάτου, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Από την ανασκαφή, στην έκθεση. Η οργάνωση των μουσείων και οι μουσειακές σπουδές»

Βασιλική Ζώη - Αρετή Πρίγκη, Συντηρήτριες Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης: Ξενάγηση στο Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας»

Χρήστος Τόκας, Φύλακας Αρχαιοτήτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


«Το επάγγελμα και τα καθήκοντα του φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων»0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου