Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άλλαξε η επιγραφή με το λάθος στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Διορθώθηκε η επιγραφή που προκάλεσε θυμηδία - Tι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού για την γκάφα.

Άλλαξε η επιγραφή με το λάθος στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Διορθώθηκε η επιγραφή που προκάλεσε θυμηδία - Tι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού για την γκάφα.

Στη προχθεσινή φιέστα που έγινε στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων για την ένταξή του στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNSECO, υπήρξε ένα λάθος στην μαρμάρινη επιγραφή. Αντί για τη λέξη World (Παγκόσμιο) είχε αναγραφεί  Word (λέξη). Πράγμα που κανείς δεν πρόσεξε μέχρι το πρωί, οπότε και οι φωτογραφίες με τη λανθασμένη επιγραφή, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, που τόσο έχει μοχθήσει για την ένταξη του χώρου στον κατάλογο, έσπευσε να διορθώσει το λάθος.

To Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως διορθώθηκε η γκάφα στην επιγραφή που αποκαλύφθηκε χθες στο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.   

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:   

Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων η επιγραφή που κοινοποιεί στους επισκέπτες ότι ο χώρος ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO έχει ήδη διορθωθεί. Το πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο στον μαρμάρινο κύβο έχει αντικατασταθεί.

Άλλαξε η επιγραφή με το λάθος στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων
Η νέα επιγραφή που τώρα γράφει σωστά το World Heritage Site.
Το λάθος στην πινακίδα («Word» αντί για «World») εμφανίστηκε με την αποκάλυψη της χθες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου με αφορμή την κατάταξη του Αρχαιολογικού Χώρου στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιου κληρονομιάς της UNESCO.  

Λάθη τέτοιου τύπου αποδίδονται συνήθως στον «δαίμονα του τυπογραφείου» όμως στη παρούσα περίπτωση το «λάθος» φαίνεται πως έδωσε την αφορμή για αντιδράσεις και υπέρμετρα σχόλια στο διαδικτυακό χώρο και όχι μόνο.   

Όπως αν γνώριζε η Υπουργός που έφτασε από την Αθήνα, το περιεχόμενο μίας πινακίδας που ήρθε για να την αποκαλύψει ή αν γνώριζε την ερμηνεία των δύο λέξεων κατανοητών στη συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων πολιτών άσχετα με το επίπεδο γνώσης τους στα αγγλικά! Αν οι παριστάμενοι στη τελετή ήταν αγράμματοι κ.α.   

Φυσικά η επισήμανση του λάθους ήταν καθόλα θεμιτή αλλά και χρήσιμη. Αφού από τα πολυπληθή δημοσιεύματα ακόμα περισσότεροι έμαθαν την ανακήρυξη του χώρου των Φιλίππων ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.


Πηγή: LiFO, Αντ. Καρατάσου, Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια