Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσική βραδιά στο Γενί Τζαμί

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 8.30 μμ, στο Γενί τζαμί ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων συνδι...

Μουσική βραδιά στο Γενί Τζαμί

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 8.30 μμ, στο Γενί τζαμί ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν μουσική βραδιά με έργα Βιβάλντι, Μποκερίνι και Παγκανίνι.

Τα έργα των συνθετών αυτών θα αποδώσουν οι βιολοντσελίστες Νίκος Νικολαϊδης και Στέργιος Θεοδωρίδης. Η βραδιά έχει το χαρακτήρα αφιερώματος στην Ημέρα της Μουσικής (21 Ιουνίου) ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους Λαρισαίους αφενός να έρθουν κοντά σ’ ένα σημαντικό μνημείο της πόλης και αφετέρου να απολαύσουν έργα που παίζονταν στην Ευρώπη κατά την περίοδο λειτουργίας του τζαμιού ως λατρευτικού χώρου.

Τίτλος της βραδιάς είναι «Η πορεία προς τη Rococo». Θα ακουστούν σονάτες για τσέλο και μπάσο κοντίνουο των Βιβάλντι και Μποκερίνι μεταγεγραμμένες για δύο βιολοντσέλα καθώς και θέμα και παραλλαγές του Παγκανίνι.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ο Ν. Νικολαϊδης γεννήθηκε το 1988 στη Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με τον Τζ. Ντοροφτέι στο ΔΩΛ. Το 2005, παράλληλα με τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ, εισήλθε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου το 2010 έλαβε με άριστα το δίπλωμα βιολοντσέλου με καθηγητή τον Ζ. Στέπιτς. Από το 2013 ως το 2016 συνέχισε τις σπουδές του στο Μάστερ Σόλο Βιολοντσέλο στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής στο Trossingen της Γερμανίας στην τάξη του Ιταλού καθηγητή Mario de Secondi, αποφοιτώντας με άριστα.

Παράλληλα σπούδασε μπαρόκ βιολοντσέλο στην τάξη του Γερμανού W. MatzkeΈχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου το 2009. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Έχει παίξει ως σολίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας καθώς και στην ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μέλος της Stuttgarter Kammerorchester ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή masterclasses με σημαντικούς τσελίστες όπως οι R. Pidoux, V. Aimard, Al. Gebert, M. Fukacova, Δ. Πάτρα κ.α. Διδάσκει βιολοντσέλο στο ΔΩΛ και στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων και είναι καθηγητής Μαθηματικών.

Μουσική βραδιά στο Γενί Τζαμί

Ο Στ. Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με καθηγητή τον Ζ. Στέπιτς. Από το 2001 ως το 2009 φοίτησε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το 2010 έλαβε το δίπλωμά του με άριστα από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Από το 2013 ως το 2016 φοίτησε στην Ακαδημία Σιμπέλιους στο Ελσίνκι απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο μπάτσελορ με καθηγητή τον Raimo Sariola. Από το 2016 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Ακαδημία Σιμπέλιους με καθηγητή T. Ylinen. To 2001 βραβεύτηκε με έπαινο στον μαθητικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, το 2011 βραβεύτηκε με τρίτο βραβείο στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού Jugend Musiziert στο Lubeck της Γερμανίας ενώ συμμετείχε σε σεμινάρια με διεθνούς φήμης σολίστες και καθηγητές όπως οι: M. Rousi, Y. Ocic, M. Flaksman, F. Helmerson, W.S. Yang κ.α.


Πηγή: LarissaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια