Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λ. Κονιόρδου: «Το Διαχρονικό Μουσείο είναι ένα σπουδαίο μουσείο με σπάνια ευρήματα»

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την επίσκεψή της σ...


Λ. Κονιόρδου: «Το Διαχρονικό Μουσείο είναι ένα σπουδαίο μουσείο με σπάνια ευρήματα»

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την επίσκεψή της στο χώρο για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Από την Ανασκαφή στην Παρουσίαση» που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες με κεντρικό θέμα την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων από τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού.

Η κ. Κονιόρδου σημείωσε πως «το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας είναι ένα σπουδαίο μουσείο με σπάνια ευρήματα», τονίζοντας πως από το υπουργείο Πολιτισμού θα γίνει προσπάθεια προβολής μέσω καμπάνιας ώστε «το Διαχρονικό Μουσείο να γίνει προορισμός για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες».

Μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας των εργαζομένων από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, δήλωσε συγκινημένη από την δουλειά των ανθρώπων που εργάζονται για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, σημειώνοντας πως «το υπουργείο θα βρίσκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων».

«Η πρωτοβουλία των εργαζομένων να αναδείξουν την δουλειά τους, είναι βαθιά συγκινητική και δείχνει πως μέσα σε δύσκολες εποχές υπάρχει μια αντίσταση μέσω του πολιτισμού» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κονιόρδου και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την έκθεση.

Σημειώνεται πως η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στην κοινωνία» από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με τη συμμετοχή των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας.


Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια