Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε τμήμα του αρχαίου επιθαλάσσιου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης

Τμήμα του αρχαίου επιθαλάσσιου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής σε οικόπεδο στο βόρε...


Ανακαλύφθηκε τμήμα του αρχαίου επιθαλάσσιου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης

Τμήμα του αρχαίου επιθαλάσσιου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής σε οικόπεδο στο βόρειο αρχαίο λιμάνι της Μυτιλήνης, τη σημερινή Επάνω Σκάλα, στη συμβολή των οδών Ναυμαχίας Έλλης και Κιουτάχειας.   

Πρόκειται για δομημένο με ογκώδεις λαξευμένους δόμους από ντόπια πέτρα που υπάρχει στην περιοχή, τμήμα του τείχους του 3ου π.Χ. αιώνα με εμφανείς, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, επισκευαστικές παρεμβάσεις στα ρωμαϊκά χρόνια.   

Τμήμα αυτού του τείχους έχει βρεθεί και στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας εμπορικής στοάς ελληνιστικών χρόνων, επίσης στην περιοχή της Επάνω Σκάλας της οποίας ως βόρεια μακρά πλευρά χρησιμοποιήθηκε το αμυντικό τείχος της πόλης.   

Το τείχος και η στοά κατασκευάστηκαν από εγχώριο λίθο, που βρίσκεται στην περιοχή.   

Επίσης κατά τις εργασίες κατασκευής του αγωγού λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης πριν χρόνια βρέθηκε η απόληξη του τείχους στο ακρομώλιο του αρχαίου Ευρίπου της Μυτιλήνης επί της οδού Ναυμαχίας Έλλης το οποίο και έχει καταχωθεί.   

Σύμφωνα με πηγές της αρχαιολογικής υπηρεσίας πρόκειται για σημαντικό εύρημα για την ιστορία της αρχαίας Μυτιλήνης και την τοπιογραφία της πόλης πριν 2.000 χρόνια. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί.   

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια