Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στη Λαμία το Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολόγων

"Η Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας", 18 με 21 Μαΐου 2018.

Στη Λαμία το Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολόγων

"Η Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας", 18 με 21 Μαΐου 2018.

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν 18 με 21 Μαΐου 2018, το Γ' Διεθνές Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Η Περιφέρεια του Μυκηναϊκού Κόσμου: Πρόσφατα ευρήματα και πορίσματα της έρευνας».

Οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου θα φιλοξενηθούν στη Λαμία και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην οδό Λεωνίδου 9 – 11, είκοσι χρόνια μετά το προηγούμενο Αρχαιολογικό Συνέδριο που είχε διεξαχθεί και πάλι στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας φιλοξενώντας διακεκριμένους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Λαμία το Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολόγων

Η Λαμία θα βρεθεί στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος με οφέλη τόσο στην προβολή της όσο και στην ανάδειξη του Δήμου Λαμιέων ως αρχαιολογικού προορισμού.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνονται όλα τα πρόσφατα οικιστικά και ταφικά ευρήματα, αλλά και τα νέα πορίσματα της αρχαιολογικής έρευνας, που αφορούν στον χαρακτήρα και την ταυτότητα των γεωγραφικών περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας εκτός των μεγάλων μυκηναϊκών κέντρων. Θα παρουσιαστούν, επίσης, οι αμφίδρομες σχέσεις των περιφερειακών θέσεων με τα ανακτορικά κέντρα, που αποτελούσαν, κατά την περίοδο αυτή, τον πυρήνα της κοινωνικοοικονομικής ζωής. 

Ο χαρακτήρας της «επαρχιακής»  μυκηναϊκής κοινωνίας στην ηπειρωτική και νησιωτική επικράτεια του μυκηναϊκού κόσμου, οι εμπορικοί δρόμοι και οι πάσης φύσεως ανταλλαγές ειδών και ιδεών μεταξύ κέντρων και περιφέρειας, αλλά και περιφέρειας με χώρες και περιοχές εκτός του ελλαδικού χώρου, αποτελούν ακόμα κάποια από τα ζητούμενα, για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των επιστημόνων που ασχολούνται με την εποχή αυτή.


Πηγή: LamiaReport

1 σχόλιο

  1. Εμείς, ο απλός λαός, πώς μπορεί να έχει πρόσβαση στα πορίσματα αυτά;
    Υπάρχει κάποιος τρόπος; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή