Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα Φάρσαλα αποκτούν το δικό τους Μουσείο

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα η πράξη «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σ...

Τα Φάρσαλα αποκτούν το δικό τους Μουσείο

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα η πράξη «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησής του ως Χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής» προϋπολογισμού 1.092.816,00 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος για αυτή την τόσο σημαντική απόφαση δήλωσε: «Ένα κορυφαίο έργο για τον τόπο, η ναυαρχίδα της πολιτιστικής πολιτικής της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τροχοδρομείται στην τελική φάση της υλοποίησής του με την απόφαση ένταξης της πράξης «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησής του ως Χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Η ευτυχής αυτή κατάκτηση αποτελεί το επιστέγασμα μιας κοπιώδους προσπάθειας επτά χρόνων που στηρίχθηκε στην επιστημονική γνώση, τη διαχειριστική και διοικητική ικανότητα και την βαθιά αφοσίωση στον στόχο της κατάκτησης της προόδου του τόπου.

Το μέλλον του τόπου αληθινά και περίτρανα αλλάζει τώρα πια, καθώς μετά από αναμονή και προσδοκία πολλών δεκαετιών ο τόπος θα αποκτήσει και Αρχαιολογική Συλλογή (Μουσείο) στο προς αποκατάσταση παλαιό Α΄ Δημοτικό Σχολείο και Μουσείο Ιστορίας της πόλης στον προς αποκατάσταση Πύργο Καραμίχου.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στους συνεργάτες μου και στα στελέχη του Δήμου που συνέπραξαν για την επίτευξη του οράματος μας, καθώς και στην Eφορεία Aρχαιοτήτων Λάρισας και δη στην Προϊσταμένη Σταυρούλα Σδρόλια και στον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Γιώργο Τουφεξή για τη μεγάλη βοήθεια και στήριξη που μας πρόσφεραν. Τέλος, ευχαριστώ τη Βουλευτή Λάρισας Άννα Βαγενά για τη συμβολή της στο ΥΠΠΟΛ».


Πηγή: i_farsala

Δεν υπάρχουν σχόλια