Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

To εργαστήρι του Τζιακομέτι στο Παρίσι ανοίγει για το κοινό

Πενήντα και πλέον χρόνια από τον θάνατό του, οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να δουν το εργαστήρι στο Παρίσι του γλύπτη Αλμπέρτο Τζ...


To εργαστήρι του Τζιακομέτι στο Παρίσι ανοίγει για το κοινό

Πενήντα και πλέον χρόνια από τον θάνατό του, οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να δουν το εργαστήρι στο Παρίσι του γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι (1901-1966) ακριβώς όπως το άφησε, με τα μισοτελειωμένα σκίτσα και το σταχτοδοχείο του.

Το Ινστιτούτο Τζιακομέτι, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 26 Ιουνίου, περιλαμβάνει δεκάδες έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, διατηρημένα επιμελώς από τη σύζυγό του, μετά τον θάνατό του το 1966. Στα έργα περιλαμβάνονται εύθραυστα έργα τέχνης από γύψο που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο κοινό.

Το Ινστιτούτο περιλαμβάνει μια πλήρη ανακατασκευή του εργαστηρίου του, ακριβώς λίγο παρακάτω από την αρχική του τοποθεσία, στη γειτονιά του Μονπαρνάς στο Παρίσι, μια περιοχή γνωστή ως ακμάζον καλλιτεχνικό κέντρο στα μέσα στου 20ού αιώνα. Ο ελβετός γλύπτης και ζωγράφος είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι το 1922.

Το Ίδρυμα Τζιακομέτι, που έχει στην κατοχή του τα περισσότερα από τα έργα του καλλιτέχνη, αποφάσισε την ανακατασκευή του καλλιτεχνικού στούντιο, και όχι την ίδρυση ενός μουσείου, γιατί ο Τζιακομέτι έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην ισχυρή σχέση μεταξύ του έργου του και του περιβάλλοντος όπου αυτό φιλοτεχνείτο.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια