Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

"Φτερά" έκαναν οι εισπράξεις από τη ... Σπιναλόγκα

Κάτι λιγότερο από 19.000 τελικά ήταν οι εισπράξεις που άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο της Σπιναλόγκας οι δράστες που έφθασαν στο νησί...


"Φτερά" έκαναν οι εισπράξεις από τη ... Σπιναλόγκα

Κάτι λιγότερο από 19.000 τελικά ήταν οι εισπράξεις που άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο της Σπιναλόγκας οι δράστες που έφθασαν στο νησί με φουσκωτό, στη διάρκεια της νύχτας, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη απουσία μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με το Cretalive.

Το ποσό αυτό προέκυψε από την επίσημη καταμέτρηση που έγινε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή είχε γίνει κατάθεση ενός μεγάλου ποσού κι έτσι περιορίστηκαν οι …απώλειες. 

Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, όταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πήγαν στο νησί και διαπίστωσαν πως είχε γίνει διάρρηξη στον χώρο όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν καλά το σημείο που θα χτυπήσουν αλλά και ότι ο χώρος δίπλα στα εκδοτήρια δεν φυλάσσεται επαρκώς, ενώ δεν υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας αφού στο νησί δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ρεύματος.  

Η Σπιναλόγκα είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης μετά την Κνωσό και τις περιόδους αιχμής οι επισκέπτες φτάνουν μέχρι και τους 4.000 ημερησίως ενώ το εισιτήριο που καταβάλλεται είναι 8 ευρώ.  

"Φτερά" έκαναν οι εισπράξεις από τη ... Σπιναλόγκα

Ασφαλώς το χρονικό σημείο της κλοπής δεν είναι τυχαίο. Όπως αναφέρουν πηγές από το Λασίθι, οι εισπράξεις μεταφέρονται στην τράπεζα αλλά αυτό γίνεται όταν η τράπεζα είναι ανοιχτή. Συνεπώς οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου επρόκειτο να μεταφερθούν το πρωί της Δευτέρας, κάτι που φαίνεται ότι γνώριζαν οι δράστες.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν εξαιρετικά δύσκολη την υπόθεση, συνεχίζουν όμως τις έρευνες τους μέσα από καταθέσεις και προσπαθούν να συλλέξουν και το παραμικρό στοιχείο που μπορεί να διαφωτίσει το έργο τους.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ασφαλείας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία όσο και από την ΕΛΑΣ έχουν υποβληθεί κατά διαστήματα προτάσεις για τη φύλαξη του χώρου αλλά και για την τακτική μεταφορά χρημάτων από το νησί στον Άγιο Νικόλαο, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση από την κεντρική διοίκηση. 

Η πλήρης απαξίωση

«Η Σπιναλόγκα είναι για την κεντρική διοίκηση μία παχιά αγελάδα λόγω των τεράστιων εσόδων που αποφέρει στο κράτος , εντούτοις δεν διατίθεται ούτε ευρώ για την φύλαξη του μνημείου αλλά και των εισπράξεων. Ακόμα και κοπέλες εργαζόμενες στο νησί υποχρεώνονταν, χωρίς να έχουν την ευθύνη αλλά και την αρμοδιότητα, να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τις εισπράξεις» σχολίασε άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια