Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χιλιάδες φυλαχτά κατά των μαγισσών ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο

Τα σημάδια προστασίας από τις μάγισσες ξεπερνούν τα χίλια και οι ειδικοί υποθέτουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν με αληθινό κα...


Χιλιάδες φυλαχτά κατά των μαγισσών ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο

Τα σημάδια προστασίας από τις μάγισσες ξεπερνούν τα χίλια και οι ειδικοί υποθέτουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν με αληθινό και μεγάλο φόβο.

Η είδηση που έρχεται από το Κρέσγουελ ένα χωριό της κομητείας Ντερμοπισάιρ της Αγγλίας φέρνει στο προσκήνιο τον μεγάλο φόβο που διακατείχε τους κατοίκους της περιοχής για τις μάγισσες. Σε ένα σπήλαιο της περιοχής αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εκατοντάδες χαραγμένα στους βράχους σημάδια – φυλαχτά για την προστασία κατά των μαγισσών. 

Όπως ανακοίνωσαν αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή συμβόλων προστασίας που έχουν βρεθεί ποτέ και από τη μια μέρα στην άλλη οι σπηλιές στα Creswell Crags ανατολικά των Midlands έγιναν διάσημες. 

Γιατί οι κάτοικοι χάραζαν εκεί τα σύμβολα αυτά παραμένει μυστήριο αν και οι μύθοι λένε ότι τα συγκεκριμένα σύμβολα τα χάραζαν εκεί που πίστευαν πως ήταν η πύλη για την κόλαση και πως από αυτό το πέρασμα οι δαίμονες και οι μάγισσες του κάτω κόσμου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη γη για να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. 

Τα σύμβολα αυτά όπως λένε οι εμπειρογνώμονες αποτρέπουν το κακό ακόμα και την ατυχία και χαράχτηκαν σε μια περίοδο που η πίστη στη μαγεία ήταν ευρέως διαδεδομένη. Η περιοχή εκτός της μεγάλης συλλογής σημαδιών προστασίας που βρέθηκε να κατέχει και τη μοναδική τέχνη από την εποχή των παγετώνων που ανακαλύφθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σημάδια προστασίας από τις μάγισσες ξεπερνούν τα χίλια και οι ειδικοί υποθέτουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζούσαν με  αληθινό και μεγάλο φόβο εξαιτίας των μαγισσών και των δυνάμεών τους. 

Χιλιάδες φυλαχτά κατά των μαγισσών ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο

Βέβαια το βαθύ και σκοτεινό σπήλαιο δε μπορεί να γίνει επισκέψιμο, έτσι οι αρχές συζητούν μια προβολή μέσω πολυμέσων του εσωτερικού χώρου. 

Τα γράμματα και τα σύμβολα χριστιανικά, αλλά δεν πρέπει να συνδέονται με τη θρησκεία λένε οι ειδικοί. Από τον 16ο αιώνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα, οι άνθρωποι έφτιαχναν φυλαχτά για να προστατευθούν από το κακό και τις μάγισσες ή τις νεράιδες ή οτιδήποτε κακό μπορεί να υπήρχε στον κάτω κόσμο.

Το Κρέσγουελ είναι ένα μεσαιωνικό χωριό και οι σπηλιές που υπήρχαν τριγύρω θεωρούνταν τρομακτικά μέρη. Οι κάτοικοι έβαζαν προστατευτικά σύμβολα σε σπίτια και εκκλησίες, στις πόρτες και στα παράθυρα, για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται τόσα πολλά σε μια και μόνη σπηλιά. 

Πηγή: The TOC, με πληροφορίες από Guardian, Creswell Heritage

Δεν υπάρχουν σχόλια