Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Λέσβος με τη δική μου ματιά

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου συνδιοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας “Λέσβος...

Η Λέσβος με τη δική μου ματιά

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου συνδιοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας “Λέσβος με τη δική μου ματιά”, δίνοντας την ευκαιρία στον Amir Ali να παρουσιάσει την προοπτική του για την πόλη και το νησί που έγινε το σπίτι του τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το 2015 η Λέσβος αποτέλεσε επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης που σάρωσε όλη την Ευρώπη και την Ασία. Το 2015 και το 2016, χιλιάδες άνθρωποι, που διέφυγαν από τον πόλεμο, τη βία και την οικονομική αστάθεια στις χώρες καταγωγής τους στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, έφτασαν στις όχθες της Λέσβου, αφού διέσχισαν το στενό μεταξύ Μυτιλήνης και Τουρκίας. Για αυτούς τους πρόσφυγες, η Λέσβος ήταν ένας τόπος ελπίδας από τον σκοτεινό, σκληρό κόσμο του πολέμου και του θανάτου, όπως αυτός της Συρίας και άλλων περιοχών του κόσμου από τον οποίο διέφυγαν. Παρά την επικίνδυνη διέλευση διαμέσου της θάλασσας, η άφιξη στη Λέσβο ήταν μια υπόσχεση ασφάλειας και ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Η Λέσβος με τη δική μου ματιά


Η ιδέα αυτής της έκθεσης γεννήθηκε ως μια προσπάθεια να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους, που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συν-θήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς, να εκφράσουν την άποψή τους για τη γη που έγινε το σπίτι τους και για την τοπική κοινωνία να αναπτύξουν μια καλύτερη κατανόηση του λαού που ήρθαν ως πρόσφυγες στο νησί τους.Η έκθεση υπογραμμίζει πως η τέχνη μπορεί να ρίξει φως στις περίπλοκες συνθήκες που περιβάλλουν τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της εποχής μας. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω της συνεργασίας δύο φορέων, των οποίων οι αποστολές επικεντρώνονταν πάντοτε στον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός και η εκπαίδευση μπορούν να κάνουν τις κοινωνίες μας καλύτερες.Ο επισκέπτης της έκθεσης του Amir Ali θα δει την απίστευτη ανθεκτικότητα αυτών των ανθρώπων, το θάρρος τους, τη δύναμή τους και τα αισθήματα αγάπης τους για τη Λέσβο.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια