Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χανιά: Ψηφιακός πολιτισμός με τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στον Αποκόρωνα

Σε δύο σημαντικές δράσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής με τη βοήθεια της σύγχρονης τ...

Χανιά: Ψηφιακός πολιτισμός με τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στον Αποκόρωνα

Σε δύο σημαντικές δράσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, προχωρά ο δήμος Αποκορώνου Χανίων.


Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΠΕ –ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης έχει κατατεθεί πρόταση στην Περιφέρεια για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Κουκιανάκη «στόχος μας είναι η ανάδειξη του τόπου μας με τη βοήθεια και την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και της τεχνολογίας». Όπως μας εξηγεί, η πρόταση αφορά τη δημιουργία του μουσείου στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου στον Βαφέ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου το μουσείο θα λειτουργεί με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ξεναγηθεί σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Παράλληλα, ο δήμος αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής καλεί όλους τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους, τους δημότες και όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός Ψηφιακού Αρχείου του Αποκόρωνα, στέλνοντας παλιές φωτογραφίες (οικογενειακές, του χωριού, από πανηγύρια ή άλλες εκδηλώσεις), επιστολές, εφημερίδες ή άλλα τεκμήρια που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους.



Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας των πρωτότυπων και να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τοπικές εκδηλώσεις πάσης φύσης, ιστορικά λευκώματα και κάθε άλλη νόμιμη χρήση.

Τα πρωτότυπα θα παραμένουν στην κατοχή των ιδιοκτητών και ο δήμος θα δημιουργεί και διατηρεί αντίγραφα, ενώ δεσμεύεται να σεβαστεί στο ακέραιο τα προσωπικά δεδομένα των ιδιοκτητών ή των εικονιζόμενων με βάση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εκτός από τις δύο αυτές δράσεις ο δήμος έχει εντάξει μελέτη ύψους 220 χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία δέκα κυκλικών φυσιολατρικών διαδρομών συνολικού μήκους 110 χιλιομέτρων, ενώ σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να αδειοδοτηθεί το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη χώρα μας στην περιοχή Εμπρός Γυαλός της δημοτικής ενότητας Κεφαλά.

«Όλες αυτές οι δράσεις ενισχύουν το τουριστικό και πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής μας», τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουκιανάκης.

Πηγή: NewsIt, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια