Άλλη μια αρχαιολογική χρονιά έφυγε με πολλές αρχαιολογικές ανακαλύψεις και γεγονότα που παρουσιάστηκαν στην Ανασκαφή. Ποια όμως ήταν αυτά ...
Άλλη μια αρχαιολογική χρονιά έφυγε με πολλές αρχαιολογικές ανακαλύψεις και γεγονότα που παρουσιάστηκαν στην Ανασκαφή. Ποια όμως ήταν αυτά που επιλέξατε εσείς; Ποια διαβάσετε περισσότερο;
Κάντε μια αναδρομή στο 2021 με το ετήσιο Top 10 των δημοφιλέστερων αναρτήσεων των αναγνωστών της Ανασκαφής.
10. Ισπανία: Αρχαιολόγοι πιστεύουν πως ανακάλυψαν τον θρυλικό Ναό του Ηρακλή
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Σεβίλλης και το Ινστιτούτο Ιστορικής Κληρονομιάς της Ανδαλουσίας (ΙΑΡΗ) πιστεύουν ότι εντόπισαν τον μυθικό ναό του Ηρακλή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
«Στα επόμενα χρόνια η ιστορία και η αρχαιολογία της πόλης με βάση τις νέες πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τις αρχαιολογικές ανασκαφές με αφορμή την κατασκευή του μετρό θα πρέπει να ξαναγραφτεί».
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Στη Σάρτη Χαλκιδικής, έναν πολύ γνωστό και αγαπημένο τουριστικό προορισμό του γειτονικού νομού της Θεσσαλονίκης, η πρωτοβουλία της ανοικοδόμησης ενός οικοπέδου το 2016 έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί μια ολόκληρη αρχαιολογική θέση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της προσβασιμότητας των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και γενικά των πολιτιστικών υποδομών της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών καθίσταται προσβάσιμο για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα και άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης, μέσω ψηφιακής εικονικής περιήγησης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Η τρίκλιτη κοιμητηριακή Βασιλική που βγήκε στο φως το 2010 στο πλαίσιο των εργασιών του Μετρό στο Συντριβάνι, «έκρυβε» μεταξύ πολλών και σπουδαίων ευρημάτων, ένα γότθο πολεμιστή με τον οπλισμό του, εύρημα που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και που μέχρι τώρα ήταν μόνο βιβλιογραφικά γνωστό από άλλες περιοχές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν αρχαίο όρο, σπάνιο λίθο που όριζε τα όρια της πόλης της αρχαίας Ρώμης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δεν πίστευε στα μάτια της μια οικογένεια το περασμένο Σάββατο με το αρχαίο εύρημα που ανακάλυψε σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Το πρώτο σκάφος του βασιλιά Khufu, του Χέοπα, έφτασε με ασφάλεια την αυγή του Σαββάτου στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο και οι εικόνες από τη μεταφορά του είναι εντυπωσιακές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Ένα κοιμώμενο μωρό λιοντάρι που ανακαλύφθηκε παγωμένο σε σπηλιά στη Σιβηρία, είναι ένα από τα πιο άριστα διατηρημένα ζώα από την Εποχή των Παγετώνων που έχει ποτέ βρεθεί.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Ένα ακέφαλο άγαλμα του αυτοκράτορα Αδριανού και η τοιχοποιία κτίσματος που διατηρείται σε ύψος δύο μέτρων, αλλά και το γεγονός ότι αυτά τα ευρήματα έχουν εντοπιστεί σε μόλις ένα στρέμμα από τα 1000 του “πυκνού αρχαιολογικού χώρου” με τους ναούς και τα δημόσια κτίρια, αυξάνουν κατακόρυφα τις προοπτικές για σημαντικές αποκαλύψεις μελλοντικά για τη Λύττο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Αναδρομή στο παρελθόν:
- Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για το Αρχαιολογικό Γεγονός του 2014.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2015.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2016.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2017.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2018.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2019.
- Δείτε τις Δημοφιλέστερες Αναρτήσεις του 2020.
Σας ευχόμαστε μια
Καλή Χρονιά
με περισσότερα ενδιαφέροντα
αρχαιολογικά ευρήματα και ειδήσεις!
Ανασκαφή
Δεν υπάρχουν σχόλια