Ομάδα Κινέζων αρχαιολόγων ανακάλυψε χρυσούς, ασημένιους και έγχρωμους κρυστάλλους στα αγάλματα στα σπήλαια Longmen, που βρίσκονται στην επαρ...
Ομάδα Κινέζων αρχαιολόγων ανακάλυψε χρυσούς, ασημένιους και έγχρωμους κρυστάλλους στα αγάλματα στα σπήλαια Longmen, που βρίσκονται στην επαρχία Henan (κεντρική Κίνα) που έγινε διάσημη για τα 100.000 αγάλματα του Βούδα που σκαλίστηκαν τον 5ο αιώνα μ.Χ..
Αυτές οι ανακαλύψεις που έγιναν στο σπήλαιο Fengxiansi στο συγκρότημα ναών του βουδιστικού σπηλαίου έχουν μεγάλη σημασία γιατί θα επιτρέψουν την καλύτερη διατήρηση και γνώση των καλλιτεχνικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία τους, δήλωσε ο Shi Jiazhen, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Σπηλαίων Longmen.
Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν προηγμένη τεχνολογία για να αναλύσουν το πρόσωπο του τεράστιου αγάλματος του Βούδα Vairochana, που σμιλεύτηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ (618-907), και βρήκαν στοιχεία από χρυσό και ασήμι που υποδηλώνουν ότι χρησιμοποιήθηκε η τεχνική της επίχρυσης για την κάλυψη του.
Στον κορμό του αγάλματος βρέθηκαν επίσης υπολείμματα πράσινων, κόκκινων ή μαύρων χρωστικών, γεγονός που υποδηλώνει ότι όταν φτιάχτηκε το άγαλμα εμφανιζόταν με ένδυση με έντονα χρώματα.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα άλλο άγαλμα, τον Μποντισάτβα, του οποίου τα μάτια αντιπροσωπεύονταν από έγχρωμους κρυστάλλους που χρησιμοποιούσαν πυρίτιο και μόλυβδο.
Ένας άλλος ερευνητής στο Ινστιτούτο, ο Ma Chaolong, είπε ότι μετά τον καθαρισμό, ο κρύσταλλος είχε μια σκούρα πράσινη απόχρωση, κάτι που ήταν «ασυνήθιστο» κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ.
Το Longmen Caves καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000 και είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Κίνα, χάρη στο σύμπλεγμα των πάνω από 2.000 σπηλαίων που αποτελούν αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο.
Πηγή: Μ. Λαμπρινίδου, ErtNews
Δεν υπάρχουν σχόλια