Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το κάστρο της Αδριανούπολης της Παφλαγονίας αποκαλύπτεται σταδιακά

Στην αρχαία πόλη της Αδριανούπολης Παφλαγονίας στο Karabük, αποκαλύπτεται ένα ρωμαϊκό κάστρο ηλικίας 1.700 ετών, το οποίο θεωρείται ότι χτίσ...

Το κάστρο της Αδριανούπολης της Παφλαγονίας αποκαλύπτεται σταδιακά

Στην αρχαία πόλη της Αδριανούπολης Παφλαγονίας στο Karabük, αποκαλύπτεται ένα ρωμαϊκό κάστρο ηλικίας 1.700 ετών, το οποίο θεωρείται ότι χτίστηκε με σκοπό την προστασία του εμπορίου.

Οι ανασκαφές στην αρχαία Αδριανούπολη Παφλαγονίας, που βρίσκεται στην περιοχή Eskipazar του Karabük της Τουρκίας, συνεχίζονται αδιάκοπα από το 2003. Οι φετινές ανασκαφές στην αρχαία πόλη, η οποία εκτιμάται ότι κατοικήθηκε από τον 1ο αιώνα π.Χ. έως τον 8ο αιώνα μ.Χ., πραγματοποιήθηκαν από τον Δρ Ersin Çelikbaş, καθηγητή του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Karabük.

Κατά τις ανασκαφές του 2022 στην αρχαία πόλη, αποκαλύφθηκε το ρωμαϊκό κάστρο ηλικίας 1.700 ετών, το οποίο πιστεύεται ότι χτίστηκε για να εξασφαλίσει την λειτουργία του εμπορίου με ασφάλεια στην περιοχή.

Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει πλήρως τον ανατολικό τοίχο του κάστρου. Επιπλέον, συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης στους τοίχους που έχουν ήδη αποκαλυφθεί.


Το κάστρο της Αδριανούπολης της Παφλαγονίας αποκαλύπτεται σταδιακά

Ο επικεφαλής της ανασκαφής Δρ Ersin Çelikbaş δηλώνει ότι η πρώτη φάση του κάστρου χρονολογείται στη ρωμαϊκή περίοδο, στον 3ο αιώνα μ.Χ.

Σύμφωνα με τον Çelikbaş, αυτό είναι το μοναδικό κατάλοιπο κάστρου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή ενώ έχει υποστεί διάφορες εργασίες στο παρελθόν.

«Βρήκαμε μια επιγραφή σχετικά με αυτό στην πύλη εισόδου του κάστρου. Αυτή η επιγραφή αναφέρει ότι το κάστρο συνέχισε να χρησιμοποιείται ως κάστρο κάνοντας μεγάλες αλλαγές. Μπορούμε να πούμε ότι το κάστρο χτίστηκε εδώ πριν από περίπου 1.700 χρόνια».

«Τα οχυρά είναι σημαντικά καθώς αποτελούν αμυντικές κατασκευές των αρχαίων πόλεων. Στην Αδριανούπολη Παφλαγονίας, μια επιγραφή που αποκαλύφθηκε τα προηγούμενα χρόνια ανέφερε ότι «η Αδριανούπολη είναι εμπορικό κέντρο της περιοχής». Αυτή η επιγραφή είναι στην πραγματικότητα μια επιγραφή που δείχνει τον λόγο ύπαρξης του κάστρου. Γιατί η Αδριανούπολη Παφλαγονίας είναι πραγματικά μια σημαντική αρχαία πόλη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των δρόμων που συνδέουν την εσωτερική περιοχή με την ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι η λειτουργία του εμπορίου είναι επίσης σημαντική για την περιοχή. Επομένως, το κάστρο χτίστηκε για προστασία, ώστε το εμπόριο να μπορεί να διεξάγεται εδώ με ασφαλή τρόπο».


Το κάστρο της Αδριανούπολης της Παφλαγονίας αποκαλύπτεται σταδιακά

Κατά την περυσινή ανασκαφική περίοδο, μια σιδερένια μάσκα 1.800 ετών που πιστεύεται ότι ανήκει σε Ρωμαίο στρατιώτη βρέθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη. Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι το αντικείμενο ήταν μια μάσκα προσώπου, ένα θραύσμα κράνους που ανήκε στο ρωμαϊκό ιππικό. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η Ρώμη είχε σχεδιάσει την άμυνά της χτίζοντας στρατιωτικές βάσεις ενάντια σε κάθε είδους κινδύνου που θα μπορούσαν να προέλθουν από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η Αδριανούπολη Παφλαγονίας ήταν μια από αυτές τις αμυντικές στρατιωτικές πόλεις.


Πηγή: Arkeofili

Δεν υπάρχουν σχόλια