Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία Ήλιδα: Τεχνικά έργα και παρεμβάσεις

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας και το μουσείο της βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και τ...

Αρχαία Ήλιδα: Τεχνικά έργα και παρεμβάσεις

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας και το μουσείο της βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και τυγχάνουν της μέριμνας και φροντίδας της Προϊσταμένης και του προσωπικού της, ώστε να θεραπεύονται τα ποικίλα προβλήματα και οι ανάγκες που προκύπτουν συχνά.

Παράλληλα, με τις καθημερινές εργασίες που υλοποιούνται υπέρ των μνημείων, τόσο στον αναπεπταμένο αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας, όσο και πέριξ αυτού, πρόσφατα η Εφ. Α. Ηλείας, διά του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, ολοκλήρωσε επιτυχώς σημαντικές παρεμβάσεις προστασίας αλλά και αναβάθμισης του χώρου και του μουσείου στην Ήλιδα.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στο τεχνικό έργο της στερέωσης του πρανούς της επαρχιακής οδού Γαστούνης-Κέντρου, η οποία διχοτομεί τον αρχαιολογικό χώρο. Η παρειά κατά μήκος του αναλήμματος της οδού -και συγκεκριμένα στο ύψος του νοτιοδυτικού άκρου του πλατώματος της Αγοράς της πόλης- είχε στερεωθεί στο παρελθόν με επένδυση από ειδικό προστατευτικό μανδύα.

Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, βλάβες και στην εν λόγω παρειά.

Για τη στερέωση του πρανούς της οδού και την αποφυγή του κινδύνου περαιτέρω υποχώρησής του, υλοποιήθηκε από την Εφορεία τεχνικό έργο σε μήκος οδού περίπου ίσο με 61μ. βάσει σχετικής μελέτης εγκεκριμένης από την Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ερωφίλη – Ίριδα Κόλλια, Δρα Αρχαιολόγου, η οποία εκπονήθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Δρα Πολιτικό Μηχανικό.


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια