Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα Ασκληπιεία της Αττικής: Ένας θεός παρηγορεί τους Αθηναίους ασθενείς

H Αγιάτη Μπενάρδου μιλά με την αρχαιολόγο Αριάδνη Κλωνιζάκη για τη διαδρομή της λατρείας του Ασκληπιού στην Αττική και τη σχέση του με την ε...

Τα Ασκληπιεία της Αττικής: Ένας θεός παρηγορεί τους Αθηναίους ασθενείς

H Αγιάτη Μπενάρδου μιλά με την αρχαιολόγο Αριάδνη Κλωνιζάκη για τη διαδρομή της λατρείας του Ασκληπιού στην Αττική και τη σχέση του με την επιστήμη της ιατρικής.

Θεός ή θνητός; Ταξιδευτής που λατρευόταν, ταξίδευε, θεράπευε; Ποιος ήταν τελικά ο Ασκληπιός και πότε τον πρωτοσυναντάμε στις πηγές; Πώς «θεραπεύει» και με ποια αφορμή εμφανίζεται στην Αττική;

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η Αριάδνη Κλωνιζάκη, αρχαιολόγος, Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων στο Τμήμα Συλλογής Έργων Γλυπτικής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Ακούστε το podcast εδώ.

Η κ. Κλωνιζάκη σπούδασε αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ και πολιτιστική πολιτική & διαχείριση στο Warwick στη Μ. Βρετανία. Εργάζεται από το 2000 στο υπουργείο Πολιτισμού. Η διδακτορική της διατριβή αφορά τη διάδοση της λατρείας του Ασκληπιού. Ασχολείται με τους Έλληνες θεραπευτές - θεούς, την αρχαία ελληνική θρησκεία και ιατρική, τα αρχαία ελληνικά ιερά, τη γλυπτική και την πολιτιστική πολιτική. Έχει δώσει ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια, σε φοιτητές και στο ευρύ κοινό και έχει δημοσιεύσει άρθρα και κείμενα σχετικά με τη λατρεία του Ασκληπιού, αρχαία γλυπτά, ψηφιδωτά και νομίσματα.

Ακούστε το podcast εδώ.


Πηγή: Αγ. Μπενάρδου, LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια