Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεν ενέκρινε τη νομιμοποίηση κτιρίου που βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογικά μνημεία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Την μη έγκριση ρύθμισης εξ ολοκλήρου αυθαιρέτου ισογείου κτιρίου το οποίο βρίσκεται στις οδούς Μπάλκου και Περδικάρη αποφάσισε η Εφορεία Αρχ...

Δεν ενέκρινε τη νομιμοποίηση κτιρίου που βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογικά μνημεία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Την μη έγκριση ρύθμισης εξ ολοκλήρου αυθαιρέτου ισογείου κτιρίου το οποίο βρίσκεται στις οδούς Μπάλκου και Περδικάρη αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει η απόφαση το συγκεκριμένο κτίριο χτίστηκε αυθαίρετα στη θέση κηρυγμένου μνημείου και χωρίς την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ βρίσκεται σε ελάχιστη απόφαση ανατολικά από το ιστορικό διατηρητέο μνημείο-φρούριο του Αγίου Ανδρέα.

Επισημαίνεται δε ότι κοντά και γύρω στο κτίσμα σώζονται σήμερα δύο λιθόκτιστοι αναλημματικοί τοίχοι όπου ενσωματώνεται και οθωμανική κρήνη, καθώς και τμήματα λίθινων κιόνων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων μάλιστα δεν αποκλείει αρχαιολογικά ευρήματα να υπάρχουν ενσωματωμένα στις τοιχοποιίες του κτιρίου της Λέσχης Προσκόπων το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 στη θέση όπου βρισκόταν το μεγάλο Οθωμανικό τέμενος (τζαμί) κτίσμα της εποχής του Αλή Πασσά και βομβαρδίστηκε στις αρχές του 1941.


Πηγή: KanalakiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια