Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στεγόσαυρος με λίγα αρθριτικά ζητά νέο σπίτι

Μια νέα ζωή περιμένει έναν στεγόσαυρο 161 εκατομμυρίων ετών που βγαίνει στο σφυρί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Ο στεγόσαυρος ήρθε στο...

Στεγόσαυρος με λίγα αρθριτικά ζητά νέο σπίτι

Μια νέα ζωή περιμένει έναν στεγόσαυρο 161 εκατομμυρίων ετών που βγαίνει στο σφυρί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ο στεγόσαυρος ήρθε στο φως το 2022 σε ιδιωτική έκταση κοντά την πόλη Ντάινοσορ («Δεινόσαυρος»!) του Κολοράντο, δήλωσε στο Associated Press η Κασάντρα Χάτον του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s.

Με μήκος 8,2 μέτρα και ύψος 3,3 μέτρα, ο Apex, («Κορυφαίος») όπως ονομάζεται ο σπάνιος σκελετός, δεν θα χωρούσε σε οποιοδήποτε σαλόνι.


Ο σκελετός βρέθηκε σε επιθανάτια στάση και εκτιμάται ότι ανήκει σε ηλικιωμένο ζώο. [Credit: Reuters]
Ο σκελετός βρέθηκε σε επιθανάτια στάση και εκτιμάται ότι ανήκει σε ηλικιωμένο ζώο. [Credit: Reuters]

Οι στεγόσαυροι, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες ομάδες δεινοσαύρων, ήταν φυτοφάγοι αλλά έφεραν οστέινες πλάκες στην πλάτη και την ευέλικτη ουρά τους, την οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσαν ως αγκαθωτό μαστίγιο για άμυνα.

Ο συγκεκριμένος πάντως δεν φέρει ενδείξεις τραυμάτων σε συγκρούσεις, ανέφερε ο οίκος Sotheby’s.

Ο σκελετός, του οποίου η ανασκαφή διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, φέρει πάντως σημεία αρθρίτιδας, ένδειξη προχωρημένης ηλικίας.

Όπως είπε η Χάτον, ο Apex βρέθηκε «με την ουρά κουλουριασμένη κάτω από το σώμα, μια συνηθισμένη στάση θανάτου για τα ζώα».

Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 17 Ιουλίου, με τον οίκο Sotheby’s να εκτιμά ότι ο σκελετό θα πουληθεί για 4-6 εκατ. δολάρια.

«Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο ζώο» τόνισε η Χάτον. «Στεγόσαυροι αυτού του μεγέθους δεν έχουν βγει ποτέ στο παρελθόν σε πλειστηριασμό, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσα πραγματικά αξίζει».


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια