Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γαλλία: Πρόταση για καθιέρωση εισιτηρίου στην Παναγία των Παρισίων

Τη χρέωση των επισκεπτών που επιθυμούν να εισέλθουν στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή ...

Γαλλία: Πρόταση για καθιέρωση εισιτηρίου στην Παναγία των Παρισίων

Τη χρέωση των επισκεπτών που επιθυμούν να εισέλθουν στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τα διάσημα θρησκευτικά μνημεία της, πρότεινε η υπουργός Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Figaro, η Ντατί ανέφερε ότι η πρότασή της για χρέωση με 5 ευρώ κάθε επισκέπτη, αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια στην Παναγία των Παρισίων, τα οποία ενδέχεται να φτάσουν τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη Γαλλία, όπου η κοσμικότητα του κράτους αποτελεί μέρος της εθνικής ταυτότητας, η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των θρησκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων 15.000 ταξινομημένων ως ιστορικών μνημείων, στα οποία η επίσκεψη είναι συνήθως δωρεάν.

Η Παναγία των Παρισίων βρίσκεται στο στάδιο της ανακατασκευής της, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη στέγη και το κωδωνοστάσιό της. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δεσμευτεί να ανοικοδομήσει τον ναό μέσα σε 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας τεράστια οικονομική στήριξη από τον ιδιωτικό τομέα.

Η Ντατί, πρώην δήμαρχος της περιοχής του Παρισιού, τόνισε επίσης ότι οι τουρίστες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερο εισιτήριο για να επισκέπτονται μη θρησκευτικά αξιοθέατα. «Είναι φυσιολογικό ένας Γάλλος να πληρώνει το ίδιο αντίτιμο για να μπει στο Λούβρο με έναν Βραζιλιάνο ή ένα Κινέζο επισκέπτη;», διερωτήθηκε.

«Θέλω οι επισκέπτες εκτός της Ε.Ε. να πληρώνουν περισσότερα για την είσοδό τους και αυτό το παραπάνω ποσό να διατίθεται για χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης της εθνικής μας κληρονομιάς», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η υπουργός είπε ότι πολλά από τα διάσημα κτίρια της χώρας, που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, βρίσκονται σε κακή κατάσταση και χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων διατήρησης, ιδίως στην πρωτεύουσα.

«Μια χώρα που παραιτείται από την υλοποίηση μεγάλων πολιτιστικών έργων παραιτείται από το να είναι ένα μεγάλο έθνος», σημείωσε η υπουργός.


Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια