Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Λίφτινγκ» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Συνολικά δέκα διαφορετικοί χώροι του Εθνικού Αρχαιολογικού Moυσείου πρόκειται να αλλάξουν όψη. Τις προσεχείς ημέρες αρχίζει ένας μικρός Μαρ...

«Λίφτινγκ» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Συνολικά δέκα διαφορετικοί χώροι του Εθνικού Αρχαιολογικού Moυσείου πρόκειται να αλλάξουν όψη. Τις προσεχείς ημέρες αρχίζει ένας μικρός Μαραθώνιος με σημαντικά μέτρα προστασίας των αρχαιοτήτων, προκειμένου να γίνουν εκτενείς εργασίες χρωματισμού σε πολλές επιφάνειες του Μουσείου.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μπαίνει αυτές τις μέρες και ως το τέλος Μαρτίου του 2022 σε μια φάση παρεμβάσεων «επαναχρωματισμού τοιχών και οροφών αιθουσών της μόνιμης έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου καθώς και επιφανειών του εσωτερικού αιθρίου». Αποφασίστηκε να γίνει αυτή την εποχή η παρέμβαση στο Μουσείο προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ως την άνοιξη, οπότε αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Βέβαια το έργο δεν είναι καθόλου απλό: αναλογιστείτε πόση προσοχή χρειάζεται για τον χρωματισμό οροφών και τοίχων, ανάμεσα σε εκατοντάδες συγκλονιστικές αρχαιότητες. Σε επικοινωνία που είχαμε με το μουσείο μάθαμε ότι δεν θα μετακινηθούν από τη θέση τους Γλυπτά, αλλά θα καλυφθούν με ειδικές προδιαγραφές. Παράλληλα, οι εργασίες θα γίνουν με ειδικές σκαλωσιές με ρόδες με προσεκτική τοποθέτηση των κάτω χιαστών για την ομαλή προσπέλαση δια μέσου των αρχαίων αντικειμένων.


«Λίφτινγκ» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Συγκεκριμένα οι τμηματικές παρεμβάσεις θα γίνουν στις ακόλουθες αίθουσες:


1. Αίθουσα 21 (Jockey) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή της αίθουσας (568τμ.).

2. Αίθουσα 4 (Μυκηνών) Η τοιχοποιία που γειτνιάζει με την αίθουσα 21 και η οροφή της αίθουσας (494τμ.).

3. Αίθουσα 39 (έξοδος ΑΜΕΑ) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή της αίθουσας (253τμ.).

4. Αίθουσα 16 (συλλογή Γλυπτών) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή της αίθουσας (420τμ.).

5. Αίθουσα 17 (συλλογή Γλυπτών) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή της αίθουσας (433τμ.).

6. Αίθουσα 18 (συλλογή Γλυπτών) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή της αίθουσας (431τμ.).

7. Χωλ αίθουσας 48 (Σαντορίνης) Όλες οι τοιχοποιίες και η οροφή του χωλ (184τμ.).

8. Κλιμακοστάσιο αίθουσας 34 (Βωμού)


Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στις 37.000 ευρώ και θα γίνει με αυτεπιστασία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και σε συνεργασία με τους συντηρητές, τους αρχαιολόγους και τους αρμόδιους εργατοτεχνίτες της τεχνικής Διεύθυνσης.


Πηγή: iefimerida



Δεν υπάρχουν σχόλια