Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προϊστορικός οικισμός ανακαλύφθηκε στη Σερβία

Προϊστορικός οικισμός από την πρώιμη και ύστερη εποχή του Σιδήρου καθώς και αρκετά ευρήματα της περιόδου 1.000 π.Χ. μέχρι τον 2 ο και 3 ο ...


Προϊστορικός οικισμός από την πρώιμη και ύστερη εποχή του Σιδήρου καθώς και αρκετά ευρήματα της περιόδου 1.000 π.Χ. μέχρι τον 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκαν στο χώρο του Bare στη νότια Σερβία.


«Αρκετά ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή του Σιδήρου βρέθηκαν σε μια περιοχή έκτασης τριών (3) εκταρίων» αναφέρει ο Maja Djordjevic επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας .

Στις ανακαλύψεις περιλαμβάνονται και τα θεμέλια μιας ρωμαϊκής βίλας που αποτελούσε μέρος μιας φάρμας καθώς και ποσότητες κεραμικών θραυσμάτων. Τα ευρήματα υποδεικνύουν μια πλούσια ζωή στην περιοχή, που αποτελούσε μια μεγάλη εγκατάσταση της εποχής, σύμφωνα με τον Djordjevic.

Λόγω των χείμαρρων και της έντονης γεωργικής εκμετάλλευσης της περιοχής, τα πολλαπλά γεωλογικά στρώματα της περιοχής του Bare έχουν καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

«Εάν η περιοχή είχε ερευνηθεί την δεκαετία του 60, τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ήταν πολύ πιο σημαντικά, αποκαλύπτοντας σημαντικότερα απομεινάρια του παρελθόντος» αναφέρει ο Djordjevic.

Η ομάδα ανασκαφής αποτελείται από αρχαιολόγους και φοιτητές αρχαιολογίας καθώς και από ντόπιους που βοηθούν στις ανασκαφικές εργασίες.


Πηγή: The Archaeology News Network

Δεν υπάρχουν σχόλια