Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Πόρτα» στο Κολοσσαίο

Αρχής γενομένης από το Πάσχα των Καθολικών, ο αριθμός όσων εισέρχονται στο γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, πρόκειται να περιορι...


Αρχής γενομένης από το Πάσχα των Καθολικών, ο αριθμός όσων εισέρχονται στο γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, πρόκειται να περιοριστεί, με στόχο την προστασία του μνημείου. Οι επισκέπτες που θα βρίσκονται εντός του δε θα ξεπερνούν συνολικά τις έξι χιλιάδες.


Στις εισόδους του «αμφιθεάτρου Φλάβιο» θα τοποθετηθούν νέες ηλεκτρονικές μπάρες που θα μετρούν τους επισκέπτες. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποιότητα των επισκέψεων και να αποφύγουμε τυχόν ζημιές και την υπερβολική πίεση στο Κολοσσαίο», δήλωσε η έφορος Αρχαιοτήτων Αννα Μαρία Μορέτι. Οπως υπογραμμίζουν ειδικοί, «οι πρόσφατες αποκολλήσεις μικρών πέτρινων επενδύσεων του μνημείου είναι πιθανό να οφείλονται στη συνεχή, μαζική παρουσία τουριστών, που ακόμη και άθελά τους μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα στο τεράστιο αμφιθέατρο».


Την τελευταία Κυριακή του 2011 το μνημείο άνοιξε δωρεάν τις πύλες του στο κοινό και προσέλκυσε 9.000 επισκέπτες.


Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, ο περιορισμός στις εισόδους θα επιβληθεί κυρίως τους θερινούς μήνες, όταν ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αιώνια Πόλη παρουσιάζει σημαντική αύξηση.


Τον Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης του Κολοσσαίου τα οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διαρκέσουν τρία χρόνια με συνολικό κόστος 25 εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια